Cena elektřiny na burze: Jak se projevuje na faktuře?

Cena elektřiny na burze znatelně kolísá podle poptávky a energetické situace ve světě, a tím se mění i její cena pro koncové zákazníky. Jak ale přesně burza ovlivňuje vaši výši záloh i konečné vyúčtování a co všechno cena elektřiny obsahuje? Po přečtení našeho článku budete znát odpověď.

  • 20. března 2024
bulb

Cena elektřiny na burze: Jak se projevuje na faktuře?

main-article
bulb
main-article

Cena za kWh: Jaké výše dosahovala v roce 2023

Po několika letech energetické krize se trh s energiemi stabilizoval a dodavatelé začali výrazně snižovat ceny za dodávky elektřiny. Stávající, ale i noví zákazníci dostali možnost využít výhodných nabídek a zajistit si tak větší jistotu pro rozpočet domácnosti. Pojďme se podívat na to, jaký byl vývoj cen za kWh elektřiny a proč je ideální doba na srovnání ceníků dodavatelů.

  • 18. prosince 2023
bulb
main-article

E.ON Komplet MAX: Elektrikář či hodinový manžel v ceně

E.ON má nabídce dva produkty s fixací elektřiny se službou elektrikáře, hodinového manžela nebo elektrikáře. Zatímco dříve bylo plnění 3000 Kč ročně, nově je možné využít až 5000 Kč ročně.

  • 16. srpna 2023
bulb
main-article

Jak na přepis energií při změně odběratele? Poradíme, jak postupovat

Stěhujete se, pronajímáte byt, kupujete nemovitost, anebo rozplétáte dědické závazky? Když si sbalíte kufry a přesunete se o dům dál, elektroměr si s sebou do zavazadla vzít nemůžete. V těchto případech musí starý i nový odběratel vyplnit pár lejster, aby odběrné místo neskončilo při nedbalém přepisu energií v černém odběru. Na co nesmíte zapomenout při převodu elektřiny na nového majitele?

  • 12. července 2023
bulb
main-article

Cena elektřiny: Víte, z čeho se skládá a jak se dá čarovat se slevami?

Akční 10% sleva z ceny elektřiny ještě vůbec nemusí znamenat o 10 % nižší celkový účet. Ve faktuře za proud se totiž schovává hned několik položek, jejichž výši dodavatel nemůže vůbec ovlivnit. Změnou dodavatele ale lze i přesto výrazně ušetřit.

  • 4. července 2023
bulb
main-article

5 důvodů, proč klesá cena elektřiny

Elektřina a plyn zlevňují na trzích a ceny energií klesají pod vládní strop. Podívejme se na důvody tohoto trendu a co nás čeká v budoucnosti.

  • 2. února 2023

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru