Neplaťte elektřinu za zloděje: Jak zjistit černý odběr elektrické energie?

Podle regulátora trhu s energiemi spolykají náklady na ztráty způsobené černými odběry zhruba 6 % účtů za elektřinu. Běžná domácnost tedy zaplatí za zloděje pár set korun ročně. Kdo topí přímotopy, nedobrovolně sponzoruje podvodníky ještě vyšší částkou. Jak odhalíte neoprávněný odběr elektřiny a na co si dát pozor u vlastního elektroměru?

  • 19. srpna 2020
bulb

Neplaťte elektřinu za zloděje: Jak zjistit černý odběr elektrické energie?

main-article
bulb
main-article

Odpojení elektřiny: Kdy vás může dodavatel odstřihnout od proudu?

Stát se to může každému – zapomenete zaplatit složenku a dluh u vašeho dodavatele je na světě. Přečtěte si, jak takovou situaci řeší přední hráči na našem energetickém trhu, E.ON, ČEZ, PRE a Innogy. Kdy vám pošlou domů upomínku a v jakých případech už byste se měli obávat odpojení elektřiny?

  • 3. března 2020
bulb
main-article

Odpojení od elektřiny: Kdy se zastaví elektroměr kvůli nezaplaceným účtům?

Jedna nezaplacená záloha ze elektrickou energii ještě nezpůsobí, aby vám najednou vyhlásily žárovky, vypínače a zásuvky doma vzpouru. Při druhé neuhrazené záloze si ale už říkáte o malér. Nic neriskujte a raději zjistěte, kdy vám kvůli neplacení účtů může dodavatel odpojit elektřinu i proč při nečekaném krachu dodavatele odběratelům odpojení elektroměru naopak nehrozí.

  • 30. května 2018
bulb
main-article

Tučnou sankci za černý odběr elektřiny může zmírnit pouze soud

Elektriku máte v malíčku a malý hlásek v hlavě vám našeptává, že když se načerno připojíte do sítě, nikdo si toho nevšimne, protože málokdo se v té spleti drátů vyzná? Radši zkuste ušetřit na platbách za energie jinak, protože finanční sankce při odhalení se mohou vyšplhat i na cenu několika luxusních dovolených v exotice.

  • 17. dubna 2015

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru