Profil společnosti ČEZ: Největší dodavatel energií v České republice

Skupina ČEZ je největším energetickým uskupením v České republice. Celkem dodává elektřinu a plyn do třech milionů odběrných míst. Do koncernu patří přes dvacet dceřiných společností, které pokrývají rozličné služby v energetice. Podívejte se na profil společnosti ČEZ.

  • 16. září 2021
bulb

Profil společnosti ČEZ: Největší dodavatel energií v České republice

main-article
bulb
main-article

Dodavatelé zlevňují elektřinu. Podívejte se na nové ceny

To, o čem se delší dobu mluvilo, se stalo skutečností. Někteří významní dodavatelé zlevnili ceny za elektřinu. Největší hráč na tuzemském trhu, firma ČEZ, od října snížila cenu elektřiny pro domácnosti napříč ceníky v průměru o devět procent. Zlevnění hlásí i další dodavatelé. Podívejte se na nové ceny.

  • 23. listopadu 2020
bulb
main-article

Historie a současnost distribuční soustavy elektrické energie v České republice

Distribuce elektrické energie na území ČR má dlouhou a zajímavou historii. Centrální distribuce však neexistovala hned v počátcích elektrifikace a ani do poloviny 20. století nedosahoval stát průměru poloviny energeticky vyspělé Evropy. V tomto článku uvedeme, jak vlastně v historii vypadalo užívání elektřiny v českých zemích, a zaměříme se na současné 3 největší distributory elektrické energie.

  • 14. srpna 2020
bulb
main-article

Bezpečnost především. Co lze vyřešit s dodavatelem elektřiny online?

Život se v posledních několika týdnech přesunul téměř celý do online světa. Přes internet si koupíte potraviny, objednáte elektroniku a obstaráte finance. Co všechno lze ale online vyřešit s dodavatelem elektřiny? Koukli jsme se na zoubek klientských zón 3 největších dodavatelů v ČR.

  • 8. června 2020
bulb
main-article

Nové bloky Dukovan? Česku hrozí, že bude doplácet stovky miliard

Výstavba nového jaderného bloku v Dukovanech je opět o krok blíže. Vláda na svém jednání z 27. dubna probrala smluvní rámec spolupráce se společností ČEZ. Dodavatel by měl být vybrán do konce roku 2022. Je však vůbec reálné, aby projekt proběhl podle plánu? Dodržet termín výstavby a rozpočet u jaderných zdrojů se v posledních letech v Evropě nikde nepodařilo.

  • 25. května 2020
bulb
main-article

ČEZ zdražuje od března 2020 elektřinu v nejrozšířenějších sazbách. Kolik si připlatíme?

Největší dodavatel elektřiny sáhl ke zdražování svých ceníků elektřiny už koncem minulého roku. Nyní si pro své zákazníky připravil další vlnu. Silová energie v nejčastějších sazbách D01d a D02d bude od března 2020 až o 22 % dražší. Běžná domácnost tak zaplatí přibližně o 1 000 Kč navíc. Do kdy mohou odběratelé ČEZ, nespokojení s vyššími účty za elektřinu, odejít jinam?

  • 17. února 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru