Jak vybrat dětskou chůvičku nebo automatické houpadlo?

Čekáte přírůstek do rodiny? Nebudeme si nic nalhávat, rodičovství je občas pořádně náročné. Díky moderní době si ale spoustu situací můžeme dost usnadnit. Co by za takové vychytávky dali naši rodiče?

  • 8. ledna 2021
bulb

Jak vybrat dětskou chůvičku nebo automatické houpadlo?

main-article
bulb
main-article

Kdo slyší domácí konverzace nahrané chytrou asistentkou Alexa? Tisíce pracovníků Amazonu

I když české domovy zůstávají trochu stranou, do rodin po celém světě pronikají hlasoví asistenti chytré domácnosti jako Amazon Alexa či Siri od Applu. Po aktivaci spouštěcím slovem, např. Hey Siri, čekají na příkaz uživatele. Jenže občas nahrávají soukromé hovory i bez vyslovení příkazu a někdy se bezdůvodně smějí. Navíc místo umělé inteligence poslouchají uživatele také lidé z masa a kostí.

  • 29. dubna 2019
bulb
main-article

ČSOB NaDoma: Jak to vypadá, když se do ovládání chytré domácnosti pustí česká banka?

Média nás bombardují zprávami o nových technologických „hračkách“ téměř každý den. Češi ale vnímají různé smart home vychytávky spíše nedůvěřivě, protože jim často připadá, že ovládání těchto zařízení se podobá navigaci vesmírné lodi v pásu asteroidů a navíc se neobejde bez vysoké počáteční investice. Českou podezřívavost vůči systémům chytré domácnosti se snaží zlomit ČSOB se sadou ČSOB NaDoma.

  • 26. září 2018
bulb
main-article

Řešení pro sklerotiky? Věšák v retro stylu radí, co si vzít na sebe podle počasí

Při odchodu z domu se už už chystáte za sebou zabouchnout dveře, když vtom zrovna slyšíte výhružné: „Vem si šálu!“ Pokud vás podobné rady vaší matky, partnera či partnerky iritují, mohl by se vám hodit retro věšák, který pohlídá, že jste správně oblečeni pro každý den. Anebo vás bude iritovat ještě víc než vaše matka. Možná proto podivný kus nábytku na Kickstarteru pohořel. Co všechno ukazuje?

  • 6. srpna 2018
bulb
main-article

Jak na energetickou soběstačnost? Pomohou elektroauta a Tetris, ukázali vědci z Ostravy

Na střeše fotovoltaiku, v garáži elektromobil a k tomu chytrý systém řízení energie, který funguje jako Tetris, tak by podle výzkumníků z ostravské technické univerzity (VŠB – TUO) měla vypadat cesta k energetické soběstačnosti českých rodinných domů. Jak mohou elektroauta vyrovnávat spotřebu elektřiny, když třeba taková Tesla dokáže při nabíjení zahoupat s elektrickou sítí?

  • 13. března 2018
bulb
main-article

Zrcadlo, zrcadlo...Juno vám pomůže s make-upem i selfíčkem

Líčení bez správného osvětlení může dopadnout všelijak. Kosmetické zrcadlo, které zajistí optimální intenzitu a barvu světla pro různé příležitosti, je tak samo o sobě skvělý nápad. Přidejte ještě propojení s chytrým telefonem, speciální osvětlení pro focení kvalitních selfíček, podstavec jako odkládací plochu a možnost proměny ve stolní lampu a máte jedno z nejchytřejších zrcadel na světe.

  • 27. března 2017

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru