Distributor, nebo dodavatel? Kdo je kdo?

Vědět, jaký je rozdíl mezi distributorem a dodavatelem elektřiny, je důležité. Elektřina k vám domů urazí dlouhou cestu: z elektrárny do rozvoden a odsud do vaší domácnosti. Tato cesta se podílí na konečné ceně, kterou platíte ve fakturách. Pojďme si o distributorovi a dodavateli elektrické energie povědět více.

  • 25. března 2024
bulb

Distributor, nebo dodavatel? Kdo je kdo?

main-article
bulb
main-article

Růst regulovaných poplatků 2024: Domácnosti si připlatí

Návrh na zvýšení regulovaných poplatků v roce 2024, což je část ceny elektřiny, kterou stanovuje stát, vyvolalo značné pozdvižení. Očekává se, že regulovaná složka vzroste průměrně o 65,8 %. Zjistěte, jak se vás to dotkne.

  • 1. prosince 2023
bulb
main-article

Produkty se změnou ceny každý měsíc. Mají smysl?

Od roku 2021 se v České republice výrazně změnil trh s energiemi. Domácnosti tak řeší, jak si zajistit ty nejvýhodnější produkty. Vláda od roku 2023 přistoupila k tzv. zastropování cen energií. Společně s tím také omezila spotové tarify, které vycházejí z denního trhu. Jak na to někteří z dodavatelů zareagovali a jak je možné získat energie za měsíční cenu?

  • 25. května 2023
bulb
main-article

Regulované složky u elektřiny a plynu zdraží, růst ale nepřekoná inflaci

Regulovaná složka u elektřiny poroste průměrně v příštím roce o 3,7 % a o 2,4 % u plynu. Podívejte se, kdo si nejvíce připlatí.

  • 6. prosince 2021
bulb
main-article

5 důvodů, proč elektřina výrazně zdraží

Růst cen emisních povolenek či uzavírání uhelných elektráren. Cena elektřiny už začala růst, domácnosti ale stále mohou ušetřit svým chytrým rozhodnutím tisíce korun ročně.

  • 15. února 2021
bulb
main-article

ERÚ snížil regulované ceny elektřiny, domácnosti ušetří

Energetický regulační úřad (ERÚ) sníží od příštího roku regulované složku elektřiny průměrně o 1,6 % a o 1,7 % u plynu. Klesají i ceny silové elektřiny v cenících dodavatelů. Spotřebitelé proto na elektřině, ale i plynu, výrazně ušetří.

  • 1. prosince 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru