Distributor, nebo dodavatel? Kdo je kdo?

Vědět, jaký je rozdíl mezi distributorem a dodavatelem elektřiny, je důležité. Elektřina k vám domů urazí dlouhou cestu: z elektrárny do rozvoden a odsud do vaší domácnosti. Tato cesta se podílí na konečné ceně, kterou platíte ve fakturách. Pojďme si o distributorovi a dodavateli elektrické energie povědět více.

  • 25. března 2024
bulb

Distributor, nebo dodavatel? Kdo je kdo?

main-article
bulb
main-article

ERÚ snížil regulované ceny elektřiny, domácnosti ušetří

Energetický regulační úřad (ERÚ) sníží od příštího roku regulované složku elektřiny průměrně o 1,6 % a o 1,7 % u plynu. Klesají i ceny silové elektřiny v cenících dodavatelů. Spotřebitelé proto na elektřině, ale i plynu, výrazně ušetří.

  • 1. prosince 2020
bulb
main-article

E.ON Distribuce se přejmenuje na EG.D, pro zákazníky se nic nemění

Lepší orientace zákazníků a naplnění regulatorních požadavků. To je důvodem, proč od 1. ledna roku 2021 dojde k přejmenování E.ON Distribuce na EG.D.

  • 30. října 2020
bulb
main-article

Jak fungují distributoři a dodavatelé energií v krizové situaci?

Nové a nové informace o koronaviru se v posledních dnech šíří snad ještě rychleji než virus samotný. Aktuální situaci je možné sledovat téměř online, stejně jako palčivé problémy zdravotníků, prodavaček či dopravců, kteří jsou v boji s nemocí v první linii. Jak je to ale s distributory elektřiny a plynu?

  • 20. března 2020
bulb
main-article

Dodavatel bezdůvodně zvedl zálohy? Ptejte se proč?

Přibývá stížností od spotřebitelů, že jim dodavatel změnil zálohy na dodávky elektrické energie. Jedná se buď o nečekané navýšení bez legitimního důvodu, nebo naopak o překvapivé snížení. Obojí je podezřelé a spotřebitelé se musí ptát, proč se dodavatel k takovému kroku odhodlal.

  • 2. listopadu 2018
bulb
main-article

Jak reklamovat vyúčtování za elektřinu? Ani faktury nejsou bez chyb

Šklebí se na vás z faktury na elektrickou energií podezřele vysoká částka? A vy jste přitom neměnili své spotřební chování, nepořídili si novou myčku ani sušičku? Ověřte si, jestli dodavatel nevyčíslil nedoplatek špatně. Poradíme, jak zjistíte, zdali nedošlo k chybě, a jak dál postupovat při reklamaci.

  • 4. ledna 2017

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru