Distributor, nebo dodavatel? Kdo je kdo?

Vědět, jaký je rozdíl mezi distributorem a dodavatelem elektřiny, je důležité. Elektřina k vám domů urazí dlouhou cestu: z elektrárny do rozvoden a odsud do vaší domácnosti. Tato cesta se podílí na konečné ceně, kterou platíte ve fakturách. Pojďme si o distributorovi a dodavateli elektrické energie povědět více.

  • 25. března 2024
bulb

Distributor, nebo dodavatel? Kdo je kdo?

main-article
bulb
main-article

Vyúčtování elektřiny: Jak vyčíst z faktury za energie vše, co potřebujete

Připadá vám, že se ztrácíte v záplavě čísel, která se na vás hrnou při nakouknutí do každoročního vyúčtování elektřiny od vašeho dodavatele? Cifra přeplatku či nedoplatku sice vaším očím neunikne, ale marně si lámete hlavu, jak jste se k takovým částkám dopracovali? Ukážeme vám, jak se vyznat ve faktuře za elektřinu a kde se dají náklady za energie snížit.

  • 14. března 2024
bulb
main-article

Kalkulačka cen elektřiny: Zjistěte, kde nejvíce ušetříte

V posledním půlroce zasáhlo české domácnosti nevídané zdražení energií. Vzhledem k vývoji na energetické burze letí ceny elektřiny vzhůru u všech dodavatelů, přesto existují mezi nabídkami velké rozdíly. Díky kalkulačce cen elektřiny zjistíte, u kterého dodavatele zaplatíte nejméně.

  • 30. ledna 2024
bulb
main-article

Profil společnosti Innogy: Od RWE k nezávislosti a komplexní nabídce služeb

Innogy je mladým, ale velmi silným energetickým hráčem na českém trhu. Zaměření Innogy v oblasti energetiky je široké a každoročně patří mezi významné inovativní společnosti. Jejich doménou je nejen dodávka energií, ale také rozvoj udržitelnosti a čisté energie. Pojďme si společnost Innogy představit podrobněji.

  • 21. září 2023
bulb
main-article

MŮJ ČEZ: Získejte kontrolu nad svým účtem za energie

V dnešní době se technologie vyvíjí velkým tempem a mnozí dodavatelé energií nabízí vlastní aplikace. Ty se tak stávají důležitým nástrojem pro efektivní správu energií a zlepšování poskytovaných služeb zákazníkům. Jednou z takových aplikací je Můj ČEZ od energetické společnosti ČEZ, která přináší uživatelům několik klíčových výhod.

  • 24. srpna 2023
bulb
main-article

Jak na přepis energií při změně odběratele? Poradíme, jak postupovat

Stěhujete se, pronajímáte byt, kupujete nemovitost, anebo rozplétáte dědické závazky? Když si sbalíte kufry a přesunete se o dům dál, elektroměr si s sebou do zavazadla vzít nemůžete. V těchto případech musí starý i nový odběratel vyplnit pár lejster, aby odběrné místo neskončilo při nedbalém přepisu energií v černém odběru. Na co nesmíte zapomenout při převodu elektřiny na nového majitele?

  • 12. července 2023

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru