Robocop stráží Dubaj. Tamní policie chce nabrat do sboru 25 % robotů do roku 2030

První robotický policista na světě nastoupil do služby v Dubaji koncem května. Sympatického plecháče s odznakem a policejní čepicí se ale děsit nemusíte. Do Terminátora má zatraceně daleko. Nenosí žádnou zbraň a rád si prý dělá selfie s turisty. Jak má tento android pomoci chránit právo a pořádek?

  • 23. června 2017
bulb

Robocop stráží Dubaj. Tamní policie chce nabrat do sboru 25 % robotů do roku 2030

main-article
bulb
main-article

V Dubaji vyroste rotující mrakodrap s otáčivými patry, který se bude měnit před očima

Každý pokoj v excentrickém hotelu bude mít ten nejlepší výhled. Obyvatelé totiž budou hlasem ovládat rychlost i směr rotace svého patra. V jeden den uvidí ze svého okna východ slunce i jeho západ. Dynamická věž, jak je mrakodrap nazván, bude navíc energeticky soběstačná. Podaří se odvážný nápad zrealizovat, nebo jde jen o megalomanské sny ropných šejků?

  • 18. května 2017
bulb
main-article

V Dubaji rostou jako houby po dešti umělé palmy. Nabíjí mobily, svítí a šíří wi-fi

Doba, kdy stromy a palmové listy poskytovaly jenom příjemný stín před rozpáleným sluncem, je dávno pryč. Dnes musí být vše multifunkční. V Dubaji šestimetrové umělé stromy Smart Palms šíří bezplatný wi-fi signál, nabíjí šťávu do mobilních zařízení nebo zobrazují reklamu. Od displeje mobilu či tabletu se proto lidé nemusí odtrhnout ani na pláži nebo v parku, kde chytré stromy začaly růst.

  • 15. července 2015

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru