Růst regulovaných poplatků 2024: Domácnosti si připlatí

Návrh na zvýšení regulovaných poplatků v roce 2024, což je část ceny elektřiny, kterou stanovuje stát, vyvolalo značné pozdvižení. Očekává se, že regulovaná složka vzroste průměrně o 65,8 %. Zjistěte, jak se vás to dotkne.

  • 1. prosince 2023
bulb

Růst regulovaných poplatků 2024: Domácnosti si připlatí

main-article
bulb
main-article

Regulované ceny elektřiny 2022: Víme, jak se dotknou ceny na vaší faktuře

Každoročně 1. ledna dochází ke změně regulovaných cen elektřiny dle cenového rozhodnutí Energetického regulačního úřadu. Pro rok 2022 se regulovaná složka zvyšuje v průměru o 3,7 %. To, jak se konkrétně promítne do vaší faktury, závisí na distribučním území a charakteru odběru.

  • 21. února 2022
bulb
main-article

Regulované složky u elektřiny a plynu zdraží, růst ale nepřekoná inflaci

Regulovaná složka u elektřiny poroste průměrně v příštím roce o 3,7 % a o 2,4 % u plynu. Podívejte se, kdo si nejvíce připlatí.

  • 6. prosince 2021
bulb
main-article

ERÚ snížil regulované ceny elektřiny, domácnosti ušetří

Energetický regulační úřad (ERÚ) sníží od příštího roku regulované složku elektřiny průměrně o 1,6 % a o 1,7 % u plynu. Klesají i ceny silové elektřiny v cenících dodavatelů. Spotřebitelé proto na elektřině, ale i plynu, výrazně ušetří.

  • 1. prosince 2020
bulb
main-article

Jak se budou vyvíjet ceny za distribuci elektřiny? ERÚ vydal nový výhled

Energetický regulační úřad vydal nový výhled pro vývoj regulovaných cen elektřiny na následujících pět let. V příštím roce by se mělo zlevňovat, v dalších letech pak ceny mírně porostou. Přesto platíme v České republice za elektřinu méně, než je evropský průměr.

  • 10. srpna 2020
bulb
main-article

Záporné ceny elektřiny devastují trh, řešení ale existují

Záporné ceny elektřiny na burze už nejsou jen ojedinělým fenoménem, ale dochází k nim stále častěji. Česká distribuční síť proto může být bez investic v ohrožení.

  • 4. srpna 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru