Microsoft, Google a Amazon. Jak využívají OZE?

Obnovitelné zdroje energie jsou dlouhodobě diskutovaným tématem. Díky jejich využívání se můžeme stát nezávislými na fosilních palivech, nabízejí možnost řešení problému přebytku skleníkových plynů a snižují znečištění životního prostředí. Velké korporace, jako je Google, Microsoft nebo Amazon se musí přizpůsobit novým opatřením, stejně jako automobilky a jiné průmyslové objekty.

  • 4. února 2021
bulb

Microsoft, Google a Amazon. Jak využívají OZE?

main-article
bulb
main-article

Chytré kopačky od Adidas propojují reálný výkon na hřišti s odměnami v online hře FIFA

Nositelná elektronika proniká i do fotbalu. Příštího Messiho anebo Neymara z nikoho přes noc sice neudělá, ale pomůže sportovci změřit rychlost jeho střely na bránu, počet přihrávek nebo uběhnutou vzdálenost. Chytrou vložku nabitou senzory lze vložit do jakékoli sportovní obuvi. Za inovací fotbalové zábavy stojí trojice společností Adidas, Google a EA Sports.

  • 3. dubna 2020
bulb
main-article

V hlavě neviditelného řidiče: Co vidí autonomní vůz při jízdě? Firma Waymo to ukázala

Autonomní auta od firmy Waymo už najela více než 8 milionů kilometrů po veřejných silnicích. S živým řidičem jako zálohou jezdily „počítače“ za volantem od roku 2009, kdy ještě šlo o projekt Googlu. Co všechno vidí robotické auto během jízdy na vozovce i mimo ni? Mrkněte na názorné video, abyste se rozhodli, jestli se v budoucnu necháte svézt neviditelným řidičem, až vám nabídne, že vás hodí domů.

  • 6. března 2018
bulb
main-article

Pozor, umělci, je tu Tilt Brush! Google představil „štětec“ pro virtuální realitu

Vývojáři ze společnosti Google patrně usoudili, že kreslení pastelkami je definitivně passé, a proto se rozhodli představit světu mnohem sofistikovanější uměleckou metodu. Nová aplikace Tilt Brush umožňuje vytvářet prostorové malby v prostředí virtuální reality. Může inovativní technologie ohrozit malíře, kteří upřednostňují štětec, nebo se jedná jen o výstřelek, který bude mít jepičí život?

  • 11. května 2016

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru