5G síť: Jak funguje a může nás ohrozit na zdraví?

5G síť patří v poslední době k hojně diskutovaným tématům. Jedni se nemohou dočkat výrazného technologického pokroku, které s sebou zavedení této sítě přinese, druzí se obávají možných zdravotních rizik. Podívejme se zblízka na to, co příchod 5G sítě znamená pro uživatele a zda je skutečně může ohrozit na zdraví.

  • 5. června 2020
bulb

5G síť: Jak funguje a může nás ohrozit na zdraví?

main-article
bulb
main-article

5 trendů v internetu věcí, které mohou změnit svět

Jako internet věcí, zkráceně IoT, si můžete představit chytré přístroje, které se mohou připojovat k síti, sbírat data a komunikovat mezi sebou. Současně se dají také vzdáleně kontrolovat a ovládat. Díky tomu mohou být využity jako nástroj pro řízení spotřeby energie, vody nebo pro ochranu majetku a lidského zdraví. Zjistěte, v kterých odvětvích už IoT pomalu mění zaběhnutá pravidla.

  • 17. září 2019
bulb
main-article

Vítěz soutěže Electrolux Ideas Lab 2016: Náramek, který v obchodě poradí, co máte uvařit

Electrolux Ideas Lab je soutěž otevřená všem kreativním lidem, kteří zde mohou prezentovat své představy budoucích domácích pomocníků, spotřebičů a dalších zlepšováků. Letošním tématem bylo domácí vaření. Vizionáři celého světa proto řešili způsob, jak svými inovacemi inspirovat ostatní k přípravě pokrmů, zdravému stylu života a neopomíjeli ani ekologické aspekty vaření a domácího stravování.

  • 29. prosince 2016
bulb
main-article

Chytrý průvodce: Díky aplikaci Ping se v dočasném bydlení neztratíte

Stále více lidí při cestování využívá portál Airbnb. Ten turistům umožňuje, aby se místo hotelu ubytovali v bytech či domech obyvatel cílové destinace, a tak si mohli vychutnat autentickou atmosféru. Chytrá aplikace Ping, která je absolventskou prací německého designéra Kristiana Knoblocha, pomůže hostům, aby se v dočasně pronajatých prostorech zorientovali a cítili se takřka jako doma.

  • 12. září 2016
bulb
main-article

Digitální budoucnost: Radiokomunikace spustily síť pro internet věcí

Fanoušci moderních technologií, kteří se nemohou dočkat, až budou své okolí ovládat prostřednictvím displeje svého smartphonu, se mohou radovat. 1. dubna, tedy bez měsíce rok po zahájení testovacího provozu České Radiokomunikace spustily ostrou verzi sítě pro internet věcí. Ta je prozatím dostupná přibližně čtvrtině Čechů. Ale nejedná se o jediný projekt tohoto typu, který u nás aktuálně probíhá.

  • 6. dubna 2016
bulb
main-article

Považujete ranní vstávání za teror? Pomohou vám netradiční budíky

Patříte mezi spáče, se kterými nehne zemětřesení ani jiná živelná katastrofa, natož zvuk budíku? Trpíte před usnutím představami, že bude spánek ráno silnější než vy, a proto se vám nepodaří dorazit včas do práce? Míváte občas pocit, že vstáváte více rozlámaní a zničení, než jste byli před usnutím? Pokud je pro vás spánek vášní, ale tak trochu i prokletím, možná vám pomohou chytré budíky.

  • 6. února 2016

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru