Chytrá helma na motorku umí za jízdy telefonovat i pouštět hudbu, ale připlatíte si

Firmy investují do vývoje motorek jako zběsilé. Přibyli asistenti, kteří řadí, brzdí, drží jízdní pruh, hlídají rovnováhu, brání smyku a v podstatě řídí motorku za vás, ale helma zůstávala dlouho nedotčena. Rozhodla se to změnit japonská firma CrossHelmet, která uvedla na trh přilbu X1. Helma vzbudila rozruch mezi milovníky chytrých technologií, ale motorkáře zatím nechává chladnými. Pro zážitek z jízdy ji údajně nepotřebují. Jestli je za jejich odmítnutím jenom vysoká cena, se teprve ukáže.

  • 23. listopadu 2018
bulb

Chytrá helma na motorku umí za jízdy telefonovat i pouštět hudbu, ale připlatíte si

main-article
bulb
main-article

Konečně klid! S brýlemi pro digitální detox uvidíte všechno kromě obrazovek

Televizní obrazovky a jiné displeje na nás dnes působí především ve městech snad na každém kroku. Myslíte si, že je ani nevnímáte, ale vaše podvědomí sleduje úplně všechno. Lidská mysl je v současnosti trvale přetěžována nekonečnými podněty. Jak si odpočinout? Speciální brýle přináší řešení. Když si je nasadíte, bude to vypadat, jako že jsou obrazovky vypnuté. Geniální!

  • 31. října 2018
bulb
main-article

Lustr pokaždé jinak. Kreativní LED žárovku Smartbunch poskládáte podle své fantazie

LED žárovky a svítidla mohou mít různé tvary, Smartbunch jde ale ještě dál. Každá „žárovka“ představuje jeden trojúhelníkový modul, který lze propojit s ostatními a docílit tak nejrůznějších trojrozměrných objektů. Výsledné dílo může viset ze stropu jako lustr nebo vytvářet útulnou atmosféru coby designová stolní lampa. A až vás začne nudit, jednoduše ji zase přestavíte.

  • 7. května 2018
bulb
main-article

Invaze LED světel pokračuje. Odhalte 5 nezvyklých způsobů využití ledek

Svítí to, bliká to, mění barvy, takže lidi se po tom utlučou. Podobně asi přemýšlelo mnoho výrobců a LED světla nastrkali všude, kam to šlo. Na trhu teď najdeme LED tkaničky do bot nebo třeba ledové kostky s ledkou uvnitř pro hodně stylové pití drinků. Vybrali jsme 5 inovací, kam se světlo z ledek nečekaně dostalo. Barevný „chaos“ najdete třeba na lyžařských sjezdovkách i na postrojích koňů.

  • 25. dubna 2018
bulb
main-article

Personál easyJet bude zářit. Výroční hi-tech uniformy ozdobí LED diody

Uniformy letušek a stevardů jsou synonymem pro uhlazenost, usedlost a střídmou eleganci, která neurazí, ale ani nenadchne. Nízkonákladová letecká společnost easyJet plánuje svůj palubní personál nově obléknout do stejnokrojů, které z nudného standardu vybočují. Zaměstnanci easyJet budou doslova zářit, nové uniformy totiž ozdobí LED diody, svítící lemy a další technologické vychytávky.

  • 21. listopadu 2015
bulb
main-article

LED podsvícené oděvy: Bude koukání pod sukně jednodušší díky japonské módní novince?

Kdyby někdo začal prodávat záchodové prkénko podsvícené ledkami, bylo by to asi normálnější než módní výstřelek, který si oblíbili v Japonsku a dalších asijských zemích. Japonky totiž začaly nosit krátké svítící sukně. Dámy si mohou vybrat barvu světla a sladit ji třeba s kamarádkami. Ohodnoťte, jak to slečnám v LED sukních sluší, a zjistěte, proč by mohly zářivé sukně pomoci při seznamování.

  • 24. září 2015

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru