LED žárovky. Které vám ušetří stovky korun ročně?

Pokud přemýšlíte nad způsoby, jak v domácnosti ušetřit za účet za elektřinu, pak je výměna žárovek tím nejjednodušším způsobem. Díky úsporným LED žárovkám vám v peněžence zůstane několik stovek korun ročně a nepotřebujete dělat žádné technologické nebo stavební zásahy.

  • 28. dubna 2023
bulb

LED žárovky. Které vám ušetří stovky korun ročně?

main-article
bulb
main-article

Jak na úspory elektřiny v domácnosti

Náklady na elektřinu tvoří v řadě domácností nezanedbatelnou položku v rozpočtu. Na vině jsou obvykle energeticky nepříliš efektivní spotřebiče a často také jejich špatné používání. Podívejte se na několik tipů, jak své náklady na elektřinu vůbec zjistit a jak je snížit.

  • 22. května 2020
bulb
main-article

Souboj mezi klasickou a LED žárovkou. Která je lepší?

Zákaz prodeje klasických wolframových žárovek před několika lety intenzivně rozvířil emoce snad celého národa. Lidé se jich nechtěli vzdát a někteří je dokonce nakupovali do zásoby na dlouhou dobu dopředu. Zjistěte, proč byly tak oblíbené a z jakých důvodů se jejich nahrazení LED žárovkami vyplatí.

  • 22. ledna 2020
bulb
main-article

ERÚ a ČOI proklepne tisíce smluv od šmejdů, kteří lidem vnutili žárovky „zdarma“

Mnoho odběratelů se nechalo nalákat na velmi laciné, nebo bezplatné LED žárovky prezentované jako „dárek“ při podpisu nové smlouvy s dodavatelem energií. Přestože pak využili zákonné možnosti výrobek vrátit a smlouvu vypovědět, zavalila je smršť výhružných sdělení o rychlém zahájení exekuce. Ošemetné smlouvy i zastrašující praktiky nyní prověří Energetický regulační úřad i obchodní inspekce.

  • 26. července 2018
bulb
main-article

Chytré žárovky IKEA Trådfri: Jak obstojí levná LED světla v konkurenci s Philips Hue?

Nábytkový obr ze Švédska předloni vyzval na souboj elektronického giganta Philips v segmentu chytrého osvětlení. Chytré žárovky IKEA Trådfri měly knockoutovat zavedenou stálici Philips Hue především nízkou cenou, schytávaly ale jednu ránu za druhou kvůli omezené funkcionalitě. IKEA proto leccos u svých světel vylepšila a doplnila. Kdo zvítězí v ringu inteligentního osvětlení nyní?

  • 2. května 2018
bulb
main-article

LED žárovku s výjimečným designem testovali vysoko nad oblaky. Jak to dopadlo?

Minimalistická, lehce retro, ale přitom moderní LED žárovka ARC se bude pravděpodobně líbit i odpůrcům nových trendů. Ve svítidlech ji určitě nebude nikdo maskovat, její atraktivní vzhled vynikne nejlépe sám o sobě. Umožňuje stmívání a díky testování v opravdu extrémních podmínkách by měla i něco vydržet. Jak obstála při výletu do výšky 30 km nad zemí i v kampani na Kickstarteru?

  • 26. února 2018

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru