Domácí bezpečnostní dron do Always Home Cam pro vaši domácnost

Ohlídat spolehlivě domácnost, průmyslové objekty nebo jiné prostory může být někdy docela oříšek. I když se bezpečnostní služby snaží pracovat na maximum, instalují kamery a alarmy po celém objektu, někdy ani to nestačí. Novinkou je bezpečnostní dron od Amazonu, který dokáže domácnost uhlídat sám a upozornit na nezvané hosty. Je stále v pohybu a monitoruje tak každý kout.

  • 7. dubna 2021
bulb

Domácí bezpečnostní dron do Always Home Cam pro vaši domácnost

main-article
bulb
main-article

Čína do boje s koronavirem nasadila drony a roboty

„Nemáš roušku? Padej domů, teto, a nezapomeň si pravidelně mýt ruce!“ ozývá se ze vzduchu nad postarší venkovankou, která vyšla ven bez ústenky v čínském regionu Ning-Sia. Ženě právě vyhuboval dron řízený na dálku policejními složkami. Z „droního stalkingu“ sice nepříjemně mrazí, ale Čína se jen snaží vrátit úder smrtícímu koronaviru s využitím moderních technologií. Kde roboti a drony pomáhají?

  • 27. února 2020
bulb
main-article

Expert na létání s drony upozornil na některé nejasnosti nových „droních zákonů“ z EU

Pravidla létání s bezpilotními letouny nejen v ČR se hodně změní od 1. 7. 2020. Drony s hmotností nad 250 gramů bude nezbytné registrovat. To ale neznamená, že všechny drony s nižší hmotností registraci uniknou. U DJI Mavica Mini (249 g) bude registrace vyžadována, u DJI Tello (80 g) bude záležet na české úpravě droních zákonů. Vysvětlil Jakub Karas z Aliance pro bezpilotní letecký průmysl (UAVA).

  • 6. prosince 2019
bulb
main-article

Nová pravidla pro létání s drony v r. 2020: Co se změní?

Od léta 2020 začínají platit nová pravidla pro prohánění dronů vzduchem na území celé EU. Zavádí se minimální věk pro piloty létajících strojů (16 let) nebo povinná registrace dronu a splnění online testu. Ten musí majitel bezpilotního letounu splnit, než si začne hrát s drony jako DJI Spark, Yuneec Breeze či Parrot Bebop. U kterých dronů se naopak povinná registrace s testem vůbec řešit nemusí?

  • 12. listopadu 2019
bulb
main-article

Nový DJI Mavic Mini: roztomilý malý dron, s nímž se pilot v USA vyhne povinné registraci

Každý pilot dronu bude muset od července 2020 svůj létající stroj nejprve registrovat, než ho pustí dovádět do vzduchu. Nová evropská legislativa se týká dronů s váhou nad 250 gramů. DJI Mavic Mini váží 249 gramů. Takže by se zdálo, že jeho majitel s ním může létat téměř hned po rozbalení krabice. Jenže to bude platit jen v USA a některých dalších státech. V EU se registraci nevyhnete. Proč?

  • 1. listopadu 2019
bulb
main-article

Pro obří droní taxíky staví v Singapuru miniletiště. Mrkněte na 1. zkušební let nad městem

Není to pták, není to letadlo, ani duch Iron Mana, ale velký bílý dron pro přepravu cestujících ve věčně ucpaných velkoměstech. Elektrický letoun Volocopter má za sebou sice už více vzletů, ale první let nad městem se uskutečnil teprve letos v říjnu v Singapuru. Asijská metropole vzdušným taxíkům hodně fandí, a proto zde také vzniká první letiště pro revoluční dopravní drony. Jak VoloPort vypadá?

  • 25. října 2019

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru