CES 2020 přinesl umělé párky, elektromobil jako z Avatara i úlet v podobě „chytrého“ koše

Největší technologický veletrh na světě CES v Las Vegas se snaží každý rok představit nové technologie a vychytávky, které mají šanci otřást našimi životy a změnit je k lepšímu. Kromě užitečných vynálezů tady ale najdete také hromadu „elektronického harampádí“, třeba robota, který za vás udělá selfie nebo vám podá roli toaletního papíru. Jaké novinky zaujaly na CES 2020?

  • 29. ledna 2020
bulb

CES 2020 přinesl umělé párky, elektromobil jako z Avatara i úlet v podobě „chytrého“ koše

main-article
bulb
main-article

Legendární automobily: Objevte 9 zajímavostí z doby automobilového pravěku

Věděli jste, že první road trip v historii automobilů odřídila žena? Tušili jste, že počátkem 20. století auta symbolizovala nevinnost a patřila k oblíbeným kulisám pro romantické pohlednice? Odhalte, jak to vypadalo v době automobilového pravěku, tedy na přelomu 19. a 20. století, kdy první vozy na čtyřech kolech začaly jezdit po cestách, které tehdy „okupovaly“ kočáry tažené koňmi a bicykly.

  • 22. března 2019
bulb
main-article

Autosalon Frankfurt 2017: Prohlédněte si nejzajímavější elektromobily

VIDEO + FOTOČLÁNEK: Elektromobily všude, kam se podíváš, tak by se dal ve stručnosti popsat letošní automobilový svátek ve Frankfurtu. V září tady více než tisícovka výrobců zlatíček na čtyřech kolech představila své výstavní kousky a pomalu každá druhá firma i svou vizi elektrické budoucnosti. Své elektrické hvězdy ukázal Mercedes, Škoda i BMW. Vybrali jsme 7 nejzajímavějších.

  • 11. října 2017
bulb
main-article

Mercedes představil elektrický Smart, který si nebudete chtít koupit

Budoucnost městské dopravy leží podle koncernu Daimler a jejich značky Mercedes ve sdílení chytrých elektroaut, která zákazníka slušně pozdraví, najdou mu ideálního spolucestovatele, se kterým se nebude nudit, a sama vyhledají dobíjecí stanici. Automobilka se snaží s novým konceptem Smart Vision EQ Fortwo vrátit úder službám na spolujízdu jako Uber či Lyft. Mají se svým elektrickým vozítkem šanci?

  • 22. září 2017
bulb
main-article

Elektrický kabriolet od Mercedesu ohromí znuděného miliardáře i běžného smrtelníka

Mercedes odhalil koncept elektrického bouráku, který může způsobit mindrák nejednomu úspěšnému milionáři. Pokud kolem vás profrčí kámoš miliardář v tomto luxusním korábu na čtyřech kolech, najednou i vaše nejnovější Lamborghini či Ferrari vypadá jako ojetá kraksna z autobazaru. Pokochejte se pohledem na vůz ze světa báječných a bohatých, který na českých silnicích asi nikdy neuvidíte.

  • 4. září 2017
bulb
main-article

Autobus budoucnosti od Mercedesu nepotřebuje řidiče. V Amsterdamu ujel 20 km

Sám se zařazuje do pruhů, zastavuje na zastávkách, brzdí a vyhýbá se překážkám na cestě. V autobusu s technologií pro autonomní jízdu CityPilot sedí řidič spíš jako páté kolo u vozu, protože vůz si se vším poradí sám. Future Bus od automobilky Mercedes-Benz nedávno podstoupil svou první testovací jízdu v ulicích Amsterdamu. Budou se děti za pár let divit, k čemu byli v MHD řidiči?

  • 29. července 2016

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru