Dobíjecí stanice doma: Jaké jsou možnosti?

Elektromobilů jezdí na českých silnicích stále více. Jednu z hlavních obav řidičů před pořízením elektromobilu představuje nabíjení vozu. Nejjednodušším řešením je nabíjení v podobě wallboxu. Zjistěte, jaké máte možnosti u domácích dobíjecích stanic.

  • 17. května 2021
bulb

Dobíjecí stanice doma: Jaké jsou možnosti?

main-article
bulb
main-article

Výstavba dobíjecích stanic u E.ONu: Letos přesáhne první stovku

Rozvoj dobíjecí infrastruktury je klíčovým faktorem při rozhodování o nákupu elektromobilu. Zatímco řidiči s konvenčními pohony natankují palivo na každém rohu, majitelé elektromobilů si tolik pohodlí neužijí. Jak je na tom aktuálně s výstavbou E.ON?

  • 21. září 2020
bulb
main-article

Partnerské dobíječky: Služba od E.ONu rozšíří síť dobíjecích stanic

Jedním z nejpalčivějších problémů, který brání rozvoji elektromobility, je jednoznačně infrastruktura. I když nabíječky na elektrická auta postupně přibývají, ještě stále není výjimkou, že se majitel elektromobilu dostane do situace, kdy musí nabíjení vozu více či méně přizpůsobovat svůj program a plán trasy. To by se však v brzké době mohlo změnit.

  • 14. května 2020
bulb
main-article

Švédská elektromobilová kalamita. Proč nejdřív budovat infrastrukturu?

Skandinávské země patří k průkopníkům v zavádění elektromobility. Poměrně známý je úspěch Norska, které je v tomto ohledu nejdál, ale podobnou cestou se vydává i jeho východní soused. Ve Švédsku je však nárůst počtu elektromobilů doprovázen řadou problémů – nejsou totiž dostatečné kapacity pro jejich nabíjení.

  • 20. prosince 2019
bulb
main-article

Robotické nabíjení pro elektroauta slibovala Tesla. Teď je na tahu Volkswagen

Již v srpnu 2015 představila automobilka pod vedením Elona Muska svéráznou nabíječku, která se kroutí jako had a sama si najde cestu ke konektoru elektromobilu, aniž by řidič musel kvůli nabíjení vystupovat z auta. Od té doby ale Tesla o nové technologii mlčí. Vypadá to, že jako první ji nakonec zprovozní dceřiná společnost Volkswagenu. Pilotní testování se rozběhne příští rok v San Francisku.

  • 28. srpna 2019
bulb
main-article

7 problémů, které budou muset elektromobily vyřešit

V zemích západní Evropy podíl elektromobilů na trhu roste, v České republice si však zatím ponechávají punc exkluzivity. Jejich největší výhodou je šetrnost k životnímu prostředí, na druhou stranu se potýkají s řadou problémů, které budou muset do budoucna vyřešit. Jaké to jsou?

  • 15. srpna 2019

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru