Nejlevnější elektřina? Nejvýhodnější cena nemusí být nejlepší volbou

Účty za elektřinu se můžou pořádně promítnout do rodinného rozpočtu. S praktickou online kalkulačkou si snadno porovnáte ceny dodavatelů na trhu a najdete nejnižší nabídku. Ale než si s novým dodavatelem plácnete, měli byste si prověřit ještě další faktory.

  • 5. prosince 2023
bulb

Nejlevnější elektřina? Nejvýhodnější cena nemusí být nejlepší volbou

main-article
bulb
main-article

Noční proud už nefunguje aneb 7 věcí, které jste možná nevěděli o nízkém tarifu elektřiny

Kdy běží noční proud pro levnější odběr elektřiny? Už dávno neplatí, že za proud odebíraný mezi 22. a 6. hodinou zaplatíme méně. Střídání mezi lacinějším a dražším odběrem elektřiny řídí spínání HDO (hromadné dálkové ovládání) v každé distribuční oblasti jinak. Časy zapnutí nízkého tarifu ČEZ se tedy liší od „nočního proudu“ E.ONu. Kolik se dá díky nízkému tarifu ušetřit? Spočítali jsme za vás.

  • 9. března 2023
bulb
main-article

Ceny a ceníky dodavatelů elektřiny 2023: ČEZ, E.ON, MND

Řešíte výši měsíčních záloh za elektřinu a potřebujete poradit se současnými cenami? Přinášíme přehled dodavatelů elektrické energie, kteří nabízí produkty za cenu pod současným vládním stropem.

  • 28. února 2023
bulb
main-article

Sluneční energie ze Sahary? Ambiciózní projekt, kterému dějiny prozatím nepřály

Smělý plán, jak dopravit solární energii ze severní Afriky pomocí vysokonapěťového kabelu do západní Evropy, vznikl v roce 2005 na německé univerzitě v Braunschweigu, a vyvolal vlnu obrovského nadšení. Politici v něm viděli způsob, jak snadno získat čistou energii pro boj s klimatickými změnami, jenže dramatické události arabského jara všechny jejich naděje smetly.

  • 24. října 2018
bulb
main-article

Blesk energie: Vydavatel bulvárního deníku bude prodávat elektřinu i plyn

Nový dodavatel Blesk energie vám měsíční účty za elektřinu nebo plyn nesníží. Místo toho vám vyplatí do měsíce od přechodu k Blesku jednorázový bonus. Jeho výše se vypočítá jako dvojnásobný rozdíl mezi cenou od starého dodavatele a Blesk energie za dva roky. Jaké nástrahy se skrývají v líbivé nabídce rychlých peněz při změně dodavatele elektřiny nebo plynu?

  • 13. listopadu 2014
bulb
main-article

Index komplexnosti pomáhá zorientovat se v džungli produktů

Nejlevnější elektřina nemusí nutně znamenat nejvýhodnější nabídku. Nevyčtete z ní nic o skrytých poplatcích nebo obchodních podmínkách, které téměř šikanují bezbranného odběratele.

  • 10. dubna 2014

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru