Neplaťte elektřinu za zloděje: Jak zjistit černý odběr elektrické energie?

Podle regulátora trhu s energiemi spolykají náklady na ztráty způsobené černými odběry zhruba 6 % účtů za elektřinu. Běžná domácnost tedy zaplatí za zloděje pár set korun ročně. Kdo topí přímotopy, nedobrovolně sponzoruje podvodníky ještě vyšší částkou. Jak odhalíte neoprávněný odběr elektřiny a na co si dát pozor u vlastního elektroměru?

  • 19. srpna 2020
bulb

Neplaťte elektřinu za zloděje: Jak zjistit černý odběr elektrické energie?

main-article
bulb
main-article

Enwox Energy končí. ERÚ varuje: Odběratelům hrozí spadnutí do černého odběru

Přes 5 tisíc zákazníků, kteří odebírali elektřinu od společnosti Enwox Energy, si musí hledat nového dodavatele. Firma nečekaně zkrátila své dodávky elektrické energie, a proto nebude umožněn standardní přechod k dodavateli poslední instance. Klienti mají na změnu 10 pracovních dnů. Jaké zavádějící informace podle regulátora trhu najdou odběratelé na webu Enwox Energy?

  • 21. srpna 2017
bulb
main-article

Tučnou sankci za černý odběr elektřiny může zmírnit pouze soud

Elektriku máte v malíčku a malý hlásek v hlavě vám našeptává, že když se načerno připojíte do sítě, nikdo si toho nevšimne, protože málokdo se v té spleti drátů vyzná? Radši zkuste ušetřit na platbách za energie jinak, protože finanční sankce při odhalení se mohou vyšplhat i na cenu několika luxusních dovolených v exotice.

  • 17. dubna 2015

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru