Nissan Kicks a nová technologie e-Power pro rok 2021

Japonská značka Nissan vyrábí SUV model Kicks již od roku 2016. Vozidla se prodávala primárně v Indii a Brazílii, a po rozšíření jej začal nahrazovat Nissan Juke. Výrobce ovšem přichází s novinkou pro rok 2021. Nové vozidlo této značky by mělo mít výraznou designovou změnu a také řadu technických vylepšení.

  • 29. prosince 2020
bulb

Nissan Kicks a nová technologie e-Power pro rok 2021

main-article
bulb
main-article

Zaparkovaná auta posílají elektřinu do sítě a jejich majitelé vydělávají. Jak to funguje?

Auto stojící na parkovišti nemusí být úplně k ničemu. Pokud jde o elektromobil, vůz sice může dobíjet energii pro vlastní potřeby, ale také dokáže elektřinu posílat zpátky do sítě. Elektroauto pak funguje jako pojízdné bateriové úložistě na 4 kolech. Průkopníkem této technologie, která se nazývá Vehicle-to-grid (V2G), je automobilka Nissan. Nyní se přidává i Renault. Má V2G inovace budoucnost?

  • 8. dubna 2019
bulb
main-article

Nissan e-NV200: Elektrická dodávka pro zodpovědné podnikání

Že elektrický pohon dokáže spolehlivě a hladce utáhnout i užitkové vozidlo vám jednoznačně dokáže nový Nissan e-NV200. Japonci se tentokrát vytáhli a na ničem nešetřili. Jejich elektro-dodávka je svižná, praktická, prostorná a přitom nabízí nenápadný, ale elegantní a přívětivý design.

  • 25. února 2019
bulb
main-article

Nový Nissan Leaf 2018: Vylepšený nástupce s nulovými emisemi

První sériově vyráběný elektromobil Nissan Leaf se na trhu poprvé objevil v roce 2010 a rovnou získal titul Auto roku 2011. V roce 2018 přichází jeho nástupce a kromě atraktivního designu přináší také celou řadu zajímavých technologií. To vše s cílem zvýšit dojezd na jedno nabití a ukázat, že nastala chvíle rozloučit se s benzínem jednou provždy.

  • 16. srpna 2018
bulb
main-article

Nissan ukázal splněný sen všech lenochů: samořídící papuče, stoly a židle

Japonská automobilka vymyslela trepky, které se samy uklidí, i židle, jež se zasunou zpátky ke stolu, když už na nich nesedíte. Může se zdát, že v Nissanu chtějí potvrdit známé pořekadlo: „Matkou inovací a pokroku je lenost.“ Ale autonomní papuče mají jen chytře přitáhnout pozornost k samořídící technologii ProPilot ve vozech od Nissanu. Spojí se lenoši všech zemí, aby dostali novinku na trh?

  • 6. června 2018
bulb
main-article

Řízení auta mozkem, český vynálezce baterií i rival Tesly. Kdo se ukázal na CES 2018?

Každoroční veletrh spotřební a výpočetní techniky CES v Las Vegas posledních pár let není jen o nových počítačích a chytrých lednicích. Stále více prostoru dostávají také elektromobily, zařízení pro autonomní řízení a letos dokonce i řízení auta silou mysli. Novinku brain-to-vehicle představil Nissan. Henrik Fisker zase ukázal „zabijáka Tesly“. Na CES 2018 jsme mohli vidět i silnou českou stopu.

  • 19. února 2018

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru