Noční proud už nefunguje aneb 7 věcí, které jste možná nevěděli o nízkém tarifu elektřiny

Kdy běží noční proud pro levnější odběr elektřiny? Už dávno neplatí, že za proud odebíraný mezi 22. a 6. hodinou zaplatíme méně. Střídání mezi lacinějším a dražším odběrem elektřiny řídí spínání HDO (hromadné dálkové ovládání) v každé distribuční oblasti jinak. Časy zapnutí nízkého tarifu ČEZ se tedy liší od „nočního proudu“ E.ONu. Kolik se dá díky nízkému tarifu ušetřit? Spočítali jsme za vás.

  • 9. března 2023
bulb

Noční proud už nefunguje aneb 7 věcí, které jste možná nevěděli o nízkém tarifu elektřiny

main-article
bulb
main-article

Nízký tarif od E.ON: Jak hravě zjistíte čas zapnutí levnější elektřiny?

Chtěli byste využívat nízký tarif od E.ON? Nárok na dvoutarifní sazbu elektřiny máte, jestliže elektřinou topíte nebo ohříváte vodu v elektrickém bojleru a splníte stanovené požadavky na připojení spotřebičů. Jaké výhody vám nízký tarif E.ON přinese? A věděli jste, že po zapnutí nízkého tarifu využíváte levnější proud pro všechny spotřebiče v domácnosti?

  • 20. listopadu 2017
bulb
main-article

Noční proud od ČEZ: Jak poznáte, kdy odebíráte levnější elektřinu?

Doba, kdy levnější elektřina putovala do zásuvek českých domácností pouze v noci (od 22:00 do 6:00), už je dávno pryč. Dnes se střídá odběr v nízkém a vysokém tarifu několikrát v průběhu dne. Časy zapnutí a vypnutí levného proudu má na většině republiky pod palcem distributor ČEZ. Jak zjistíte, kdy zapnout pračku, protože zrovna čerpáte „noční proud“ od ČEZ, a kolik tím ušetříte?

  • 22. srpna 2017
bulb
main-article

Denní a noční proud nebo vysoký a nízký tarif: Víte, čím se liší?

Kdy během dne můžete čerpat levnější elektřinu a jak poznáte, že na ni máte nárok? Podívejte se, jak se liší odběr elektrické energie v nízkém a vysokém tarifu, kterým se také lidově říká denní a noční proud.

  • 8. prosince 2013

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru