Tarifní revoluce podruhé: NTS nahradí VTS. Co se ukrývá za tajemnými zkratkami?

Kolem Energetického regulačního úřadu (ERÚ) bylo v první polovině roku 2016 pořádně rušno. Regulátor v lednu představil návrh nové tarifní struktury, který vzápětí sklidil ostrou kritiku ze strany veřejnosti i odborníků. Alena Vitásková, předsedkyně ERÚ, proto vyrazila na sérii setkání s občany, aby si vyslechla jejich připomínky. A nyní odtajnila nový návrh tzv. vyváženého tarifního systému.

  • 17. srpna 2016
bulb

Tarifní revoluce podruhé: NTS nahradí VTS. Co se ukrývá za tajemnými zkratkami?

main-article
bulb
main-article

Názory ERÚ jako aprílové počasí: Jistič není důležitý, říká nyní Vitásková

Návrh nové tarifní struktury, se kterou na začátku roku přišel Energetický regulační úřad (ERÚ), vyvolal nebývalou vlnu emocí. Nutno podotknout, že převážně negativních. Domácnosti, chalupáři a důchodci se bouřili, že se nedoplatí, zatímco ekologové lamentovali, že lidé ztratí motivaci k šetření. Úřad později tvrdé kritice ustoupil a nyní dává argumentům odpůrců zcela za pravdu. Co bude dál?

  • 14. dubna 2016
bulb
main-article

Vitásková vyrazí mezi občany, bude s nimi konzultovat novou podobu tarifní struktury

Plán Energetického regulačního Úřadu (ERÚ) na zavedení nové tarifní struktury se prozatím odkládá. Veřejnost návrh nekompromisně „odstřelila“, a proto šéfka ERÚ Alena Vitásková oznámila, že nové tarify na nějaký čas poputují „k ledu“, Předložený návrh zatím čeká přepracování. Aby se seznámila s konkrétními výhradami občanů, rozhodla se Vitásková uspořádat roadshow po českých městech.

  • 4. března 2016

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru