Ceníky plynu E.ON, ČEZ, Pražská plynárenská: Rok 2024

Přinášíme vám přehled ceníků největších dodavatelů plynu v České republice pro rok 2024. Ceny energií už několik let výrazně kolísají, a proto je dobré se v nabídkách orientovat. Pojďme se tedy podívat, jaké ceny od dodavatelů mohou odběratelé v roce 2024 čekat.

  • 31. ledna 2024
bulb

Ceníky plynu E.ON, ČEZ, Pražská plynárenská: Rok 2024

main-article
bulb
main-article

Geotermální energie v roce 2021. Jak funguje a co nového přináší

Při návštěvě Islandu nejednoho návštěvníka okouzlí gejzíry, jež prýští ze země pod obrovským tlakem. Takovým způsobem se běžně na některých místech světa uvolňuje tepelná energie, která pochází až ze zemského jádra. Dere se na povrch skulinami, které se nacházejí v sopkách, ale také právě pomocí gejzírů. Geotermální energii lze využívat také jako obnovitelný zdroj pro výrobu tepla a elektřiny.

  • 28. července 2021
bulb
main-article

Projekt Bauhaus: Co znamená pro Evropu?

V roce 2019 byla poprvé představena Zelená dohoda pro Evropu, která si klade za cíl, aby se tento kontinent stal prvním klimaticky neutrálním. O rok později byla strategie podložena investičním plánem. Takový projekt si ovšem žádá i různé funkční nástroje a tím nejnovějším z nich se stal právě Nový evropský Bauhaus.

  • 23. února 2021
bulb
main-article

Microsoft, Google a Amazon. Jak využívají OZE?

Obnovitelné zdroje energie jsou dlouhodobě diskutovaným tématem. Díky jejich využívání se můžeme stát nezávislými na fosilních palivech, nabízejí možnost řešení problému přebytku skleníkových plynů a snižují znečištění životního prostředí. Velké korporace, jako je Google, Microsoft nebo Amazon se musí přizpůsobit novým opatřením, stejně jako automobilky a jiné průmyslové objekty.

  • 4. února 2021
bulb
main-article

E.ON nabízí výběr zdroje zelené energie, smlouvu lze podepsat online

Zelená energie z obnovitelných zdrojů dostupná pro každého. S programem Zelená od E.ONU se může každý rozhodnout, jaký obnovitelný zdroj podpoří ve své domácnosti. Zpomalit klimatickou změnu můžete i vy, díky volbě, která je šetrnější k přírodě.

  • 25. listopadu 2020
bulb
main-article

Vítězové E.ON Energy Globe 2020 jsou inspirací nejen firmám, ale i obcím

Stovky zajímavých ekologických projektů se utkaly v mnoha kategoriích. Absolutně zvítězila obec, která by mohla být svým udržitelným ekologickým chováním vzorem pro ostatní.

  • 27. října 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru