Dodavatel zvýšil ceny. Mohu se bránit?

Dodavatel může zvýšit cenu kdykoliv v průběhu trvání smlouvy nebo na konci fixovaného období. O zvýšení cen vás musí řádně informovat, abyste měli šanci od smlouvy odstoupit, pokud s novou výší cen nesouhlasíte. V případě, že se jedná o zvýšení regulovaných cen, však právo odstoupit od smlouvy nemáte.

  • 20. září 2021
bulb

Dodavatel zvýšil ceny. Mohu se bránit?

main-article
bulb
main-article

Poplatky za předčasnou výpověď smlouvy: Kde si připlatíte?

Chystáte se změnit dodavatele elektřiny, ale máte smlouvu na dobu určitou? Poplatek za předčasné ukončení smlouvy vás může vyjít i na několik tisíc korun. Podívejte se na přehled dodavatelů a zjistěte, kde si za předčasnou výpověď smlouvy připlatíte.

  • 7. prosince 2020
bulb
main-article

Dodavatelé elektřiny 2020: Jak poznat důvěryhodného dodavatele?

Na trhu s energiemi se to šmejdy jen hemží. Dokonce ani ti největší dodavatelé nejsou bez poskvrnky. Poznáte, kterému z nich můžete věřit? Jak rozpoznat skutečně důvěryhodného dodavatele elektřiny?

  • 1. června 2020
bulb
main-article

7 zásadních změn, které přinese novela energetického zákona

V březnu vláda schválila energetickou novelu zákona, která by měla vstoupit v platnost od začátku roku 2021. Zákon by tak konečně měl reagovat na nekalé praktiky tzv. energetických šmejdů. Proti těm už se ohradily některé firmy, když podepsaly energetickou deklaraci. Teprve novela energetického zákona by měla pročistit celý trh a dát spotřebitelům větší ochranu.

  • 18. května 2020
bulb
main-article

ČEZ zdražuje od března 2020 elektřinu v nejrozšířenějších sazbách. Kolik si připlatíme?

Největší dodavatel elektřiny sáhl ke zdražování svých ceníků elektřiny už koncem minulého roku. Nyní si pro své zákazníky připravil další vlnu. Silová energie v nejčastějších sazbách D01d a D02d bude od března 2020 až o 22 % dražší. Běžná domácnost tak zaplatí přibližně o 1 000 Kč navíc. Do kdy mohou odběratelé ČEZ, nespokojení s vyššími účty za elektřinu, odejít jinam?

  • 17. února 2020
bulb
main-article

5 cílů energetické deklarace, která má odstranit šmejdy

Od července letošního roku vstoupila v platnost energetická deklarace, ke které se dobrovolně zavázali dodavatelé elektřiny a plynu na českém trhu. Dokument podepsaly společnosti, jež zajišťují dodávky pro 80 % trhu. Jaké jsou konkrétní cíle deklarace a proč se jedná o důležitý krok vpřed?

  • 29. října 2019

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru