Jak na vhodné osvětlení domácnosti

Věřte tomu nebo ne, osvětlení jednotlivých částí domácnosti podle toho, co v nich děláte a jaký čas v nich trávíte, je zásadní pro kvalitu života. Zcela jiné osvětlení vyžaduje ložnice, obývací pokoj nebo pracovna. Vhodné osvětlení navíc uspoří vaše peníze. A nemusí jít přitom jen o žárovky. Pojďme si říct, jak na to.

  • 5. března 2021
bulb

Jak na vhodné osvětlení domácnosti

main-article
bulb
main-article

Venkovní vánoční osvětlení? Na co si dát pozor při výběru?

Plánujete vánočně ozdobit kromě interiéru také exteriér svého domu? Díky moderní technologii máte možnost se do toho pustit naplno a oslnit tak celou ulici. Vyzdobte svůj dům, zahradu nebo také balkon. Než se ovšem v obchodním domě rozhodnete pro jednu z variant vánočního osvětlení, myslete na následující důležitá pravidla.

  • 16. prosince 2020
bulb
main-article

5 tipů, jak vybrat vhodné osvětlení do bytu

Vybíráte osvětlení do vašeho domu nebo bytu? Pokud ano, možná vám z nabídky všech těch svítidel jde už hlava kolem. Jak se v tom vyznat a jak vybrat co nejlépe?

  • 19. listopadu 2020
bulb
main-article

Světelné znečištění: Jak moc nás ovlivňuje a proč ho omezit?

Zjistěte, kdo nejvíce pociťuje problémy se světelným znečištěním, jaký vliv má rušivé světlo na vaše zdraví a zda při svícení hraje nějakou roli také typ a barva žárovky, kterou si vyberete.

  • 24. července 2019
bulb
main-article

Lustr pokaždé jinak. Kreativní LED žárovku Smartbunch poskládáte podle své fantazie

LED žárovky a svítidla mohou mít různé tvary, Smartbunch jde ale ještě dál. Každá „žárovka“ představuje jeden trojúhelníkový modul, který lze propojit s ostatními a docílit tak nejrůznějších trojrozměrných objektů. Výsledné dílo může viset ze stropu jako lustr nebo vytvářet útulnou atmosféru coby designová stolní lampa. A až vás začne nudit, jednoduše ji zase přestavíte.

  • 7. května 2018
bulb
main-article

Chytré žárovky IKEA Trådfri: Jak obstojí levná LED světla v konkurenci s Philips Hue?

Nábytkový obr ze Švédska předloni vyzval na souboj elektronického giganta Philips v segmentu chytrého osvětlení. Chytré žárovky IKEA Trådfri měly knockoutovat zavedenou stálici Philips Hue především nízkou cenou, schytávaly ale jednu ránu za druhou kvůli omezené funkcionalitě. IKEA proto leccos u svých světel vylepšila a doplnila. Kdo zvítězí v ringu inteligentního osvětlení nyní?

  • 2. května 2018

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru