Solární farmy na hladině moře: budoucnost obnovitelných zdrojů je i tam, kde není půda

Singapur nedávno zprovoznil jednu z největších plovoucích solárních farem na světě, která by měla kompenzovat přes 4 000 tun emisí oxidu uhličitého ročně. Tento technický počin si vyžádal značné úsilí, ať už přihlédneme k nepředvídatelnému počasí na otevřeném moři, tomu přizpůsobenému designu, či náhlé pandemii, která projekt nečekaně oddálila. Nově vybudovaná „sluneční farma“ však nyní demonstruje, že inovativní řešení pro těžbu obnovitelných zdrojů lze nasadit téměř kdekoliv, i na vlnách rozbouřeného oceánu.

  • 13. srpna 2021
bulb

Solární farmy na hladině moře: budoucnost obnovitelných zdrojů je i tam, kde není půda

main-article
bulb
main-article

Baterie do solární elektrárny: Jaké jsou druhy a čím se liší?

Baterie do solárních elektráren patří k efektivním způsobům, jak uložit přebytky vyrobené energie. Pořízení této baterie s sebou přináší citelné náklady, proto je třeba vybrat do vaší domácnosti tu správnou. Podívejte se na to, jaké druhy baterií do fotovoltaiky se využívají a čím se od sebe liší.

  • 14. prosince 2020
bulb
main-article

Virtuální baterie do fotovoltaiky: Porovnání dodavatelů

Virtuální baterie je jednou z možností, jak skladovat energii vyrobenou v domácí solární elektrárně. Při jejím využití se vám výrazně zrychlí návratnost celé investice a je výraznou přidanou hodnotou. Podívejte se na porovnání hlavních dodavatelů nabízejících virtuální baterii do fotovoltaiky.

  • 20. října 2020
bulb
main-article

Vývoj účinnosti fotovoltaických článků na pomezí dvou století

Možnost využití sluneční energie dopadající na Zem prostřednictvím fotovoltaický panelů všichni dobře známe. Víte ale také, jaká je jejich historie? A že sahá možná ještě dál, než jste si mysleli? V našem článku vám přinášíme hned několik zajímavých informací k tomuto tématu, i náhled na budoucnost solární energie.

  • 3. srpna 2020
bulb
main-article

Solární tašky jsou nejdostupnější v historii. Proč si je pořídit?

Rádi byste si vyráběli vlastní elektřinu, ale solární panely na střechu se vám nelíbí? Řešením mohou být solární tašky. Na první pohled ani nepoznáte, že se liší od běžných tašek a svým výkonem se vyrovnají klasickým solárním panelům. Navíc je teď pořídíte za nejnižší ceny v historii.

  • 18. června 2020
bulb
main-article

Jak využívat solární energii v domácnosti?

Slunce nám v České republice zadarmo ročně posílá na každý metr čtvereční zemského povrchu jednu megawatthodinu energie. Tak proč alespoň část z toho velkého daru nevzít domů? Podívejte se, jak můžete efektivně doma využívat solární energii.

  • 28. května 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru