Dotace na elektromobil v roce 2024: Jak získat 200 000 Kč?

Podnikáte a sháníte pro svou činnost udržitelné technologie, jako je například elektromobil? Tak právě pro vás jsou určeny podnikatelské dotace, které vám s pořízením elektrického auta pomohou. A protože se zaměřujeme také na elektromobilitu pro podnikatele, podíváme se na možnosti dotace blíže.

  • 31. prosince 2024
bulb

Dotace na elektromobil v roce 2024: Jak získat 200 000 Kč?

main-article
bulb
main-article

Jaká je roční spotřeba ledničky

Ledničky jsou jedním z největších žroutů energie v domácnosti, protože běží 24 hodin denně. Proto je důležité zvážit, kolik stojí provoz nové ledničky v porovnání se starým modelem. Díky nové ledničce ušetříte až třetinu nákladů na energie.

  • 17. května 2023
bulb
main-article

Spotové ceny na trhu: Jaké jsou záludnosti?

Spotový trh s elektřinou má několik výhod, ale i nevýhod. Tou hlavní je transparentnost, tedy možnost ověření cen. Nevýhodou je však jejich proměnlivost oproti klasickým tarifním ceníkům dodavatelů energie. Jak se ve spotových cenách vyznat a jak je získat? Na to vám odpovíme v tomto článku.

  • 12. dubna 2023
bulb
main-article

Noční proud už nefunguje aneb 7 věcí, které jste možná nevěděli o nízkém tarifu elektřiny

Kdy běží noční proud pro levnější odběr elektřiny? Už dávno neplatí, že za proud odebíraný mezi 22. a 6. hodinou zaplatíme méně. Střídání mezi lacinějším a dražším odběrem elektřiny řídí spínání HDO (hromadné dálkové ovládání) v každé distribuční oblasti jinak. Časy zapnutí nízkého tarifu ČEZ se tedy liší od „nočního proudu“ E.ONu. Kolik se dá díky nízkému tarifu ušetřit? Spočítali jsme za vás.

  • 9. března 2023
bulb
main-article

Kolik wattů i korun spotřebuje vaše lednice, televize či PC? Podívejte se na 7 situací

Jedna babka povídala, že největším žroutem elektřiny v domácnosti je lednice. A čtyři z pěti babek vám potvrdí, že u rodin, které elektřinou netopí, ani neohřívají vodu, to většinou platí. Pátá babka, která tomu hodně rozumí, navíc dodá, že velmi záleží na tom, jak starou lednici máte, jak často používáte sušičku anebo jestli doma máte herního maniaka, co tráví dlouhé hodiny na počítači.

  • 23. února 2023
bulb
main-article

7 jednoduchých tipů, jak ušetřit za elektřinu

Zhasínáte ostošest, před zimomřivými členy domácnosti bráníte termostat vlastním tělem a klasické žárovky už jste dávno vyměnili za úsporné zářivky nebo ledky? Ale pořád se vám nedaří zaškrtit výdaje za elektřinu, které se nafukují jako skákací hrad na předvolebním meetingu? Poradíme vám, kde jednoduchými triky ušetříte na účtech za energii.

  • 27. ledna 2022

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru