Teplo z odpadních vod: Kolik celkově ušetřím?

Ministerstvo životního prostředí se dlouhodobě snaží zajistit u množství domácností snížení energetické náročnosti a zefektivnit využití energie. K tomu účelu byl vytvořen program Nová zelená úsporám, který podporuje výstavby pasivních domů, ale také ekologické systémy. Jedním z nich je také například využití tepla z odpadních vod. Tento systém zabraňuje plýtvání a využívá teplou vodu na maximum.

  • 19. května 2021
bulb

Teplo z odpadních vod: Kolik celkově ušetřím?

main-article
bulb
main-article

Jak na výpočet součinitele prostupu tepla?

Pokud stavíte dům nebo alespoň řešíte jeho zateplení, pak jste se určitě setkali s termínem součinitel prostupu tepla. V tomto článku se zaměříme právě na tuto důležitou veličinu. Co je to součinitel prostupu tepla a jak na jeho výpočet?

  • 5. listopadu 2020
bulb
main-article

Největší úniky tepla v domě. Víme, co za nimi stojí

Máte pocit, že jsou vaše výdaje za teplo vysoké, ale přesto se doma příliš neohřejete? V domácnosti může být hned několik viníků, kteří zapříčiňují únik tepla, a vy kvůli nim musíte každý rok sáhnout hluboko do kapsy. Přesvědčte se, jestli se jedná také o váš případ.

  • 21. října 2020
bulb
main-article

7 důvodů, proč zvolit rekuperaci vzduchu

Rekuperace je způsob, jak větrat dům zdravě, efektivně a bez zbytečných tepelných ztrát. Odpadní vzduch předává teplo čerstvému vzduchu, který přichází do interiéru již předehřátý. Naopak v letních měsících je možné čerstvý vzduch i chladit. Jaké další výhody má rekuperace?

  • 20. srpna 2020
bulb
main-article

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Tepelné čerpadlo získalo pevnou pozici na seznamu možných způsobů vytápění novostaveb. Má však smysl o něm uvažovat, když potřebujete vyměnit kotel ve starém domě? Podívejte se, co všechno je dobré vzít v úvahu.

  • 1. října 2019
bulb
main-article

Tepelné čerpadlo vzduch voda: Jak funguje a kolik stojí?

Plánujete stavět nebo rekonstruovat dům a řešíte, jakým způsobem si zajistit vytápění? V posledních letech získávají na oblibě tepelná čerpadla vzduch-voda, protože snižují energetické náklady domácnosti. Zjistěte společně s námi, jak tato čerpadla fungují a kolik stojí.

  • 29. července 2019

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru