3 fakta, která víme o revoluční nové baterii Tesly

Americká automobilka Tesla patří mezi hlavní průkopníky elektromobility. V blízké době by tato firma mohla na trhu s elektromobily způsobit revoluci. Tesla totiž vyvíjí baterii, která by měla výrazně zahýbat s cenou elektromobilů. Podívejte se na 3 fakta, která víme o nové baterii Tesly.

  • 1. září 2020
bulb

3 fakta, která víme o revoluční nové baterii Tesly

main-article
bulb
main-article

Solární tašky jsou nejdostupnější v historii. Proč si je pořídit?

Rádi byste si vyráběli vlastní elektřinu, ale solární panely na střechu se vám nelíbí? Řešením mohou být solární tašky. Na první pohled ani nepoznáte, že se liší od běžných tašek a svým výkonem se vyrovnají klasickým solárním panelům. Navíc je teď pořídíte za nejnižší ceny v historii.

  • 18. června 2020
bulb
main-article

Problém pro elektromobily: Ropa je nejlevnější v dějinách ČR

Pandemie koronaviru ochromila světové trhy s ropou a během dubna už jsme mohli zaznamenat dva neuvěřitelné rekordy. Cena ropy Brent klesla nejníže od vzniku České republiky v roce 1993 a americká ropa WTI se obchodovala za zápornou cenu. Jak k situaci došlo a co to znamená pro rozvoj elektromobility?

  • 20. května 2020
bulb
main-article

Kácení lesa kvůli stavbě Gigatovárny Tesla poblíž Berlína rozděluje německé ekology

Dřevorubci vyslaní společností Tesla Inc. k vymýcení 92 hektarů lesa nedaleko obce Grünheide, zhruba 30 km jižně od Berlína, museli složit pily a sekery po 2 dnech práce. Proti postupu automobilky, která tady chce vybudovat svůj první evropský závod na výrobu elektromobilů, se ozvali místní environmentalisté. Německý soud ale jejich námitky smetl ze stolu a projekt Giga Berlín má nyní zelenou.

  • 25. února 2020
bulb
main-article

Přešlapy a trapasy Elona Muska: Kdy to „superhrdina elektromobility“ opravdu zvoral?

I multimilionáři a technologičtí vizionáři, kteří se ve volném čase snaží řešit celosvětové problémy, mají občas den blbec. Někdy to ujede Billu Gatesovi, Marku Zuckerbergovi, a ani šéf Tesly není výjimka. Elon Musk totiž často a rád vypouští z úst i na sociálních sítích kontroverzní výroky. Pak musí třeba k soudu nebo se dívá, jak klesají akcie Tesly kvůli nevhodnému vtípku. Kdy to Musk zpackal?

  • 16. prosince 2019
bulb
main-article

7 tipů na vánoční dárky pro kluky a holky, které nadchnou děti pro vědu a technologie

Jasně, ponožkami s tváří Iron Mana nebo Elsy z Ledového království nic nezkazíte. Na Vánoce ale můžete zkusit také vybrat hračku, která vaši ratolest nadchne pro vědu a techniku, robotiku či programování. To, že příští léto dítko odjede na dětský tábor do CERNu, vám nezaručíme. Ale určitě si díky našim tipům užijí spoustu zábavy nejen děti. Některé dárky „pro děti“ možná potěší hlavně dospělé.

  • 13. prosince 2019

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru