3 fakta, která víme o revoluční nové baterii Tesly

Americká automobilka Tesla patří mezi hlavní průkopníky elektromobility. V blízké době by tato firma mohla na trhu s elektromobily způsobit revoluci. Tesla totiž vyvíjí baterii, která by měla výrazně zahýbat s cenou elektromobilů. Podívejte se na 3 fakta, která víme o nové baterii Tesly.

  • 1. září 2020
bulb

3 fakta, která víme o revoluční nové baterii Tesly

main-article
bulb
main-article

Královna nefunkčních robotů rozřezala vlastní Teslu, aby vyrobila nový elektrický pick-up

Bláznivá švédská vynálezkyně Simone Giertz nechtěla čekat věčnost, než Tesla začne sériově vyrábět dlouho slibovaný elektrický pick-up. Pořídila si proto Model 3, vzala do ruky svářečku a brusku a s pomocí několika přátel se pustila do přestavby Tesly na své vysněné auto. Jak se jí to povedlo?

  • 27. června 2019
bulb
main-article

Tesla Model 3: 7 zajímavostí o autě, které má rozpoutat elektrickou revoluci

Nejdřív se Elon Musk vrhl na výrobu luxusních elektrických bouráků, aby později mohl světu ukázat auto na elektřinu, které si bude moci dovolit každá americká rodina. Splní konečně elektrický sedan Tesla Model 3 jeho dlouhověký sen? Vůz se sice stal nejprodávanějším elektromobilem na světě, ale jeho výrobu stále provázejí finanční problémy.

  • 20. května 2019
bulb
main-article

Auto Tesla odhalilo vandalku, zloděje i prolhaného politika díky novému Sentry módu

V únoru představila automobilka Tesla dvě nové funkce softwaru Enhanced Autopilot, který řídí jejich elektromobily. Hlídací režim (Sentry mode) hned začal konkurovat Simirovi z Kobry 11. Za pár týdnů od zavedení usvědčil z trestného činu vandalku, zloděje a dokonce i amerického politika, který půjčeným Cadillacem vrazil do zaparkované Tesly a v tichosti ujel. Hlídací režim vše natočil na video.

  • 6. května 2019
bulb
main-article

Hodnota Tesly padá, nový model Y nepomohl

Tesla ztrácí lesk a akcie firmy padají. Elon Musk má řešení: oznámení nového modelu Y a získání celosvětové pozornosti.

  • 5. března 2019
bulb
main-article

Jak šel čas s automobilkou Tesla

Firma Tesla prožila dramatický rok plný zvratů, který by vydal na celovečerní film. Zakladatel automobilky Elon Musk nejdříve ohlásil, že převezme automobilku Tesla do svých rukou a že ji stáhne z veřejného obchodování. Následně svá slova zmírnil, ale burzovní komise už podala žalobu, že ohrozil akciový trh, a tím poškodil investory. I když se nakonec Tesla a Musk dohodly na urovnání vztahů, musel Musk odstoupit z funkce správní rady podniku.

  • 28. ledna 2019

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru