Ráno Cézanne, večer Picasso. Displej Canvia ukáže všechny mistry v jednom obraze

Pokud vám nestačí mít doma van Gogha na plakátě, máme pro vás dobrou zprávu. Displej Canvia zobrazuje umělecká díla tak, že lidské oko nepozná rozdíl od slavného plátna. Výtvory světových umělců proto mohou brzy viset i ve vašem obýváku. Nemusíte již utrácet majlant za jediný obraz, každý den se můžete kochat jiným mistrovským kouskem anebo do rámu nahrát vlastní fotografii.

  • 29. srpna 2018
bulb

Ráno Cézanne, večer Picasso. Displej Canvia ukáže všechny mistry v jednom obraze

main-article
bulb
main-article

Šamani, podivíni, nebo inovátoři a průkopníci pomalé evoluce? Odhalte, jak myslí kyborgové

Umělkyně Moon cítí chodidly zemětřesení, umělec Neil vnímá anténou, jež mu čouhá z hlavy, zvuky barev a přeje si získat nový smysl pro vnímání času. Další ze tří moderních kyborgů cítí senzorem na hlavě atmosférický tlak. V rozhovoru se kyborgové rozpovídali o tom, jaké nové smysly vyvíjejí, proč se nebojí příchodu pokročilé umělé inteligence i o tom, že občas v e-mailech dostávají výhrůžky smrtí.

  • 11. dubna 2018
bulb
main-article

Digitální umění z Japonska vás nadchne! Světlo, tma, barvy a animace nabízí úžasné zážitky

Japonské studio teamLab na sebe pravidelně upozorňuje fascinujícími uměleckými expozicemi, které by nikdy nemohly vzniknout bez zapojení nejmodernějších technologií. Neskutečně propracovaná hra světel, tmy a pohyblivých animací své návštěvníky doslova pohltí. Nejnovější projekt se chystá letos v létě v Tokiu a podle mnoha zvěstí rozhodně bude stát za to.

  • 4. dubna 2018
bulb
main-article

Robotická židle, která se složí sama! Tohle kdyby uměla Ikea

Tato židle je snem každého, kdo ve vzteku rád rozbíjí nábytek. Ačkoli se rozpadne na kusy, během chvilky se dokáže zase složit. Geniální, vtipný a možná i trošku bizarní výtvor na pomezí čisté technologie a uměleckého díla si jeho tvůrci vysnili již před desítkami let. A ačkoli dnes už jejich židle není úplnou novinkou, stále poutá pozornost po celém světě.

  • 15. listopadu 2017
bulb
main-article

Jak proměnit barvu ve zvuk? S prsteny Specdrums zahrajete koncert kdykoli a kdekoli

V hlavě vám hraje spousta melodií a rytmů? Často si je vyťukáváte jen tak do stolu nebo na kolena? Drobné zařízení na způsob prstenu propojené s aplikací ve vašem smartphonu či tabletu si jednoduše nasadíte a můžete začít hrát doslova na celý svět. Každý dotek na různě barevný povrch se ihned převede na zvuk. Dokonalá hračka a nekonečná zábava pro děti i pro dospělé.

  • 29. září 2017
bulb
main-article

Múzy vs. věda: Umělkyně z Holandska tiskne své výtvory na 3D tiskárně

Pokud si myslíte, že se mezi vědou a uměním nachází nepřekonatelná propast, možná vás nizozemská umělkyně Roos Meerman přesvědčí o opaku. V rámci svého experimentálního projektu Aera Fabrica kombinuje potenciál 3D tisku s technikou foukání skla. Výsledkem je sbírka pozoruhodných, tvarově i barevně atraktivních objektů připomínajících balóny.

  • 23. února 2017

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru