Počítač versus notebook. Zjistěte, jak se liší náklady na elektřinu

Počítač nebo notebook jsou v dnešní době nedílnou součástí života. Používáme je nejen při práci, ale i pro zábavu, komunikaci a propojení se světem. Jestliže vám záleží na spotřebě vaší domácnosti a při výběru spotřebičů se zaměřujete na přibližnou cenu jejich provozu, jistě vás bude zajímat, jak je na tom právě počítač, který bývá v provozu i dlouhé hodiny. Připravili jsme pro vás návod, jak vybírat úsporné zařízení a přitom dostat všechny funkce, které potřebujete.

  • 11. prosince 2023
bulb

Počítač versus notebook. Zjistěte, jak se liší náklady na elektřinu

main-article
bulb
main-article

Jak na změnu dodavatele elektřiny?

Rozčilují vás vysoké účty za elektřinu? Možná byste u jiného dodavatele platili méně. Nemusíte se bát papírování spojeného se změnou dodavatele – naši operátoři udělají většinu práce za vás. Podívejte se, jak jednoduše na změnu dodavatele elektřiny.

  • 13. června 2023
bulb
main-article

LED žárovky. Které vám ušetří stovky korun ročně?

Pokud přemýšlíte nad způsoby, jak v domácnosti ušetřit za účet za elektřinu, pak je výměna žárovek tím nejjednodušším způsobem. Díky úsporným LED žárovkám vám v peněžence zůstane několik stovek korun ročně a nepotřebujete dělat žádné technologické nebo stavební zásahy.

  • 28. dubna 2023
bulb
main-article

Kolik wattů i korun spotřebuje vaše lednice, televize či PC? Podívejte se na 7 situací

Jedna babka povídala, že největším žroutem elektřiny v domácnosti je lednice. A čtyři z pěti babek vám potvrdí, že u rodin, které elektřinou netopí, ani neohřívají vodu, to většinou platí. Pátá babka, která tomu hodně rozumí, navíc dodá, že velmi záleží na tom, jak starou lednici máte, jak často používáte sušičku anebo jestli doma máte herního maniaka, co tráví dlouhé hodiny na počítači.

  • 23. února 2023
bulb
main-article

Srovnávač energií: Jak najít ten důvěryhodný?

České přísloví praví, že všechno zlé je pro něco dobré. Pokud to přirovnáme k rostoucím cenám elektřiny a plynu, lze říct, že nás stávající situace nutí více přemýšlet nad tím, kdo a za jakou cenu nám potřebné energie dodává. Také pojem srovnávač už nám Čechům není cizí a víme, že pokud chceme porovnat více nabídek najednou, je nejlepší cestou nezávislý a kvalitní nástroj, který tuto práci učiní za nás. Jenže i těch je v poslední době jako hub po dešti. Jak tedy najít ten důvěryhodný?

  • 9. června 2022
bulb
main-article

Odborník radí, kdy se vyplatí pořídit tepelné čerpadlo na vytápění

Rádi byste před novou topnou sezónou snížili náklady za vytápění, a proto uvažujete o pořízení tepelného čerpadla? Ing. Tomáš Krbec z Pražské energetiky se instalaci a servisu čerpadel věnuje už téměř 10 let. Podělil se o své zkušenosti a prozradil, do kterých domů se hodí nejvíce, jaké výhody či úskalí skrývají nejrozšířenější druhy čerpadel vzduch/voda a země/voda a porovnal jejich ceny.

  • 10. května 2022

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru