Samsung NEON. Konkurence pro lidi ve virtuálním prostoru

Umělá inteligence nemusí být spojována jen s fyzickými produkty. S takovým nápadem přišla společnost STAR Labs. Skupina vědců, matematiků, inženýrů, stratégů a designérů se spojila pro tento plán a vznikl projekt s názvem NEON. Hlavním cílem je vytvoření humanoidního robota, avšak ve virtuální realitě, kde by mohl být online dostupný každému s připojením.

  • 15. ledna 2021
bulb

Samsung NEON. Konkurence pro lidi ve virtuálním prostoru

main-article
bulb
main-article

Humanoidní roboti. Jak postoupil jejich vývoj?

Ačkoli se předpokládalo, že se poptávka po robotech s koronavirovou krizí sníží, opak je pravdou. V současné době humanoidní roboti již nejsou člověku podobní jen fyzickým vzhledem, ale pracují také s umělou inteligencí. V mnoha případech jsou tak schopni se ze svých činů a okolních vjemů učit. Díky tomu v dnešní době pomáhají v nemocnicích, kde nahrazují lékaře a sestry, ale pohybují se i v mnoha dalších oborech.

  • 4. prosince 2020
bulb
main-article

Virtuální realita doma: Jak vybrat vhodné brýle nebo systém?

Virtuální realita je speciální technologie, která vás vmžiku přenese z vašeho domova do digitálního světa. Jak? Oči zakrývá speciální displej a na uších jsou sluchátka, která zprostředkují reálný prostorový zvuk a navíc tlumí vyrušení z okolí. A právě proto, že vaše smysly jsou odříznuty od skutečného světa, vás virtuální realita opravdu pohltí. Zjistěte, jak si ji můžete užít doma i vy.

  • 14. srpna 2019
bulb
main-article

Sto let republiky schované v piktogramech. Nevšední výstavu v Českých centrech ocení příznivci virtuální reality

Když vejdete do výstavní síně, kde nic není, nejspíš odejdete pryč. V Galerii Českých center byste takovou chybu neudělali. V této expozici si nevystačíte jen s očima. K nevšednímu zážitku potřebujete tablet nebo chytrý telefon. Interaktivní výstava CZECH INNOVATION EXPO totiž využívá špičkové technologie, s kterými se ohlíží za stoletou historií naší země. Výstava v Galerii Českých center v Praze potrvá do 4. prosince tohoto roku.

  • 19. listopadu 2018
bulb
main-article

Na skok do budoucnosti: Které inovace zaujaly na festivalu Future Port Prague 2018?

Fanouškům moderních technologií není třeba akci, kde se to hemží drony, roboty a odvážnými vizemi naší budoucnosti, nijak zvlášť představovat. Pro ostatní je Future Port Prague takovou „ZOO“, kde můžou jednou za rok vidět živého kyborga. Tento rok nejvíc ohromených wau reakcí patřilo zážitkům ve virtuální realitě. Mohli jste se postavit před tank v roce 1968 nebo zkusit hubnout jako Darth Vader.

  • 12. září 2018
bulb
main-article

Jak se zbavit strachu z výšek? Vědci z Oxfordu zkusili terapii virtuální realitou

Fóbie z pavouků, sociální úzkost, klaustrofobie nebo panický strach z výšek dokáží pořádně otrávit život a nejde jen o to, že se nemůžete pomazlit s přátelskou tarantulí, která zrovna utekla sousedovi z terária, anebo zařadit slackline mezi své koníčky. Výzkumníci z Oxfordské univerzity ukázali, že vždycky nemusíte hledat pomoc u drahého psychoterapeuta, abyste se zbavili paralyzujícího strachu.

  • 10. září 2018

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru