D01d: Kdy se vyplatí?

Změna distribuční sazby je jedním z nástrojů, jak ušetřit výdaje za elektrickou energii. Nárok na kontrolu a změnu sazby máte 1x za 12 měsíců, protože během roku můžete začít používat úplně jiné spotřebiče a vaše spotřeba se může také změnit. Podíváme se, co je sazba D01d, kdy se vyplatí a kdy už ne.

  • 21. června 2023
bulb

D01d: Kdy se vyplatí?

main-article
bulb
main-article

D27d: Vlastníci elektromobilů ušetří

Jednou z klíčových otázek, kterou řeší vlastníci elektromobilů je: jak co nejvíce ušetřit za jejich dobíjení. V České republice je k tomu pro domácnosti určená speciální sazba D27d, která využívá dvojí ceny elektřiny. V čem jsou výhody této sazby a proč je pro majitele elektromobilů ideální? O tom si řekneme více.

  • 8. června 2023
bulb
main-article

Tarif D57d patří mezi nejlevnější a ušetří vám tisíce korun

Nejběžnějším postupem pro ty, kteří chtějí ušetřit nějakou tu korunu za elektřinu, bývá buď omezení a kontrola spotřeby a nebo změna dodavatele. Existuje však i další možnost, jak výslednou částku na faktuře srazit o kousek níž. Často totiž stačí změnit distribuční sazbu. Kdy můžete něco takového udělat? A jak na to?

  • 17. dubna 2023
bulb
main-article

Distribuční sazby 2023: Zjistěte, kde si připlatíte

Distribuční sazba je jednou z položek, která určuje cenu vašich energií. Každá sazba má odlišné podmínky využití elektřiny a cenovou hladinu. Připravili jsme pro vás článek, jak se v distribučních sazbách vyznat a kolik za ně zaplatíte v roce 2023.

  • 29. března 2023
bulb
main-article

Na sazbu D25d vám stačí akumulační kamna nebo bojler

Když se podíváte na průměrnou cenu elektřiny za jednu kilowatthodinu, nejspíš si neumíte představit, za tuto cenu elektřinou vytápět nebo ohřívat vodu. Vtip je v tom, že domácnosti, které mají bojler nebo akumulační kamna, mají nárok na výhodnější sazbu elektřiny. Jedna z nich je dvoutarifová distribuční sazba D25d.

  • 9. listopadu 2020
bulb
main-article

Distribuční sazbu D45d nahradila D57d. V čem jsou rozdíly?

Výhody distribuční sazby D45d stále využívá mnoho zákazníků, nicméně žádní noví již pár let přibývat nemohou. Sazba D45d byla nahrazena D57d. V článku jsme pro vás shrnuli důležité informace o sazbě D57d a popsali podmínky, za jakých vám může být uznána.

  • 2. listopadu 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru