Vývoj účinnosti fotovoltaických článků na pomezí dvou století

Možnost využití sluneční energie dopadající na Zem prostřednictvím fotovoltaický panelů všichni dobře známe. Víte ale také, jaká je jejich historie? A že sahá možná ještě dál, než jste si mysleli? V našem článku vám přinášíme hned několik zajímavých informací k tomuto tématu, i náhled na budoucnost solární energie.

  • 3. srpna 2020
bulb

Vývoj účinnosti fotovoltaických článků na pomezí dvou století

main-article
bulb
main-article

FOTO+VIDEOČLÁNEK: Podívejte se, jak létající drony zamotaly hlavy Pražanům

Na akci Overhead Prague 2015 se slétly drony z celé republiky. V pražském skateparku Mystic na Štvanici předváděly 17. října neuvěřitelné kousky. Na hlavami nadšených diváků se vznášely, skákaly, závodily a někdy i padaly drony za pár tisíc i létající stroje za cenu ojetého auta. Mrkněte se na jejich vzdušná salta a poslechněte si také jejich zvuk. Rachotí podobně jako formule.

  • 2. listopadu 2015
bulb
main-article

FOTOČLÁNEK: Čím šokovala módní přehlídka oděvů i bot vytisknutých z 3D tiskáren?

Jak to vypadá, když se smíchá 3D tisk a módní trendy? Odpověď viděli na vlastní oči návštěvníci módní přehlídky 3D Print Fashion Show, která se konala 3. 10. v pražském klubu La Fabrika. Svůdné modelky střídaly bizarní kombinace i méně šílené oblečky. Sladkou třešničkou na dortu pro mužské diváky se stalo miniaturní spodní prádlo z 3D tiskáren. Podívejte se, co možná budou lidé nosit za pár let.

  • 13. října 2015

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru