Cena emisních povolenek trhá rekordy, bude dále růst

Cena emisních povolenek stoupá na nové rekordy, stejně jako cena elektřina. Polsko nechce situaci tolerovat a vyzvalo k zastavení obchodování.

  • 10. prosince 2021
bulb

Cena emisních povolenek trhá rekordy, bude dále růst

main-article
bulb
main-article

Rok 2021 a světová produkce uhlí. Měla by vzrůst až o 3,5 %

I když se mnoho států včetně celé Evropské unie, nyní i USA a již i Číny snaží o snížení CO2 v ovzduší a usilují o častější využívání obnovitelných zdrojů, statistiky hovoří jasně. Zatímco v roce 2020 se vlivem pandemické situace produkce uhlí snížila, v letošním roce se očekává nárůst o 3,5 procenta, což by mohlo mít fatální dopady na životní prostředí.

  • 14. července 2021
bulb
main-article

Vysoká cena za těžbu uhlí. Jaký je osud nejohroženějších českých památek?

Těžařské společnosti svádí i dnes dlouhé boje s obyvateli vesnic, památkáři a ochranáři přírody. V minulém režimu, kdy nebylo možné soukromě vlastnit majetek, ustoupila těžbě řada významných památek. I dnes je osud mnoha z nich v ohrožení, my vám představíme ty nejznámější ze severních Čech.

  • 10. prosince 2020
bulb
main-article

Stát udělal vstupem do OKD fatální chybu, varují odborníci. Přijde o 15 miliard

O 15 miliard by měl přijít stát do roku 2035 kvůli vstupu do společnosti OKD a postupnému útlumu. Podle odborníků se mohly peníze investovat do zelených technologií a rekvalifikace horníků.

  • 29. září 2020

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru