Porovnání cen elektřiny 2017 v Evropě: Nejvíc platí Němci a Portugalci. Jak si vedou Češi?

Platí české rodiny málo anebo hodně za proud tryskající z domácích zásuvek v porovnání s jinými Evropany? Při přepočtu na standard kupní síly to není taková katastrofa jako v Německu, Portugalsku či Španělsku, ale záleží hodné na celkové spotřebě domácnosti. Kdo odebere hodně elektřiny, platí nižší ceny než evropský průměr. Naopak při nízké spotřebě Češi dohánějí Portugalce a Němce.

  • 30. ledna 2018
bulb

Porovnání cen elektřiny 2017 v Evropě: Nejvíc platí Němci a Portugalci. Jak si vedou Češi?

main-article
bulb
main-article

Ceny elektřiny 2017: Jak se vyhnout zmatkům a získat nejlepšího dodavatele?

Proces zveřejnění ceníků elektřiny pro rok 2017 s sebou kromě napětí přináší také zmatky a mírné obavy – odběratelé elektrického proudu váhají, jaký přístup mají vůči novým ceníků zaujmout. Situace se každý rok opakuje: zatímco jedni se neohroženě pustí do pátrání po tom, zda by se jim s přihlédnutím k novým cenám nevyplatilo dodavatele vyměnit, druzí, mají hlavu plnou otázek, a tak stále váhají.

  • 18. listopadu 2016
bulb
main-article

Otázky a odpovědi: Jaké budou ceny elektřiny pro rok 2017?

Vypuknutí topné sezóny s sebou každoročně přináší řadu otázek, které se týkají cen elektřiny pro následující období. Budou platby za tuto komoditu stoupat, nebo naopak zamíří dolů? To zůstane do cenového rozhodnutí Energetického regulačního úřadu tajemstvím. Přesto, i když nevlastníme věšteckou kouli, existují indikátory, které naznačují, jakým směrem se bude cena elektrického proudu ubírat.

  • 25. října 2016

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru