Fixace cen elektřiny 2021: Poslední možnost získat lepší ceny

Ceny elektřiny se zvýšily takřka u všech dodavatelů na českém trhu. Další vlny zdražování nás ale čekají i v roce 2022 – to se totiž do ceníků naplno promítnou aktuální astronomické částky za silovou elektřinu na burze. Zafixujte si cenu elektřiny, dokud je ještě čas.

  • 22. října 2021
bulb

Fixace cen elektřiny 2021: Poslední možnost získat lepší ceny

main-article
bulb
main-article

Fixace cen elektřiny 2020 a 2021: Vyplatí se?

Velkoobchodní ceny na burze se v letošním roce snižují. To by mohlo do budoucna znamenat zlevnění i pro konečné spotřebitele. Vyplatí se využít této situace a cenu elektřiny zafixovat?

  • 14. září 2020
bulb
main-article

Jak ušetřit příští rok za elektřinu? Odborníci radí fixaci cen i investici do fotovoltaiky

Vývoj na burzách, kde dodavatelé nakupují s předstihem silovou elektřinu, hovoří jasně. Elektřina pro domácnosti zdraží i v roce 2020. Sice nepůjde o tak dramatický růst jako letos, kdy ceny meziročně vyšplhaly o 10 %, ale i tak si průměrná domácnost, která elektřinou netopí, připlatí za rok pár stovek navíc. Vyplatí se proto produkt s fixací ceny elektřiny? Ptali jsme se na názory 5 expertů.

  • 13. listopadu 2019
bulb
main-article

Fixace cen elektřiny u ČEZ: Vyplatí se v roce 2019 smlouva na dobu určitou?

Zprávy o zdražování elektrické energie se v posledních měsících valily na nešťastné odběratele snad ze všech stran. Energetický gigant ČEZ nejdříve zvýšil ceny elektřiny svým zákazníkům v létě 2018 o 4 % a dalších 8 až 10 % navíc přidal počátkem roku 2019. Nárůstu účtů za proud z domácích zásuvek se ale vyhnuli lidé s fixací cen elektřiny. Zůstává fixace výhodná i nyní?

  • 25. března 2019
bulb
main-article

Ceny elektřiny 2018: Podle analytiků porostou jen mírně, asi o 2 až 3 procenta

Silová elektřina na pražské burze v posledních měsících zdražovala. Jak se to promítne do peněženek českých domácností? Ceny elektřiny pro rok 2018, které odběratelé platí, se budou sice měnit až na přelomu roku s novými ceníky dodavatelů, ale námi oslovení analytici se na vývoji cen elektrické energie shodli. Měla by se zvýšit pouze minimálně. Jak se staví k fixaci cen na více let dopředu?

  • 25. října 2017
bulb
main-article

Klasické vs. fixované ceny elektřiny 2015: Kdo vyhrál v energetické loterii?

Postavili jsme proti sobě do ringu standardní produkty pěti největších dodavatelů a jejich soupeře s fixovanými cenami z minulých let. Kdo dostal KO? Vyplatilo se odběratelům zůstat u ověřené klasiky nebo vydělali ti, kteří zmrazili své výdaje za energie na několik let dopředu? A kdo vyhraje, až se bude podobný zápas pořádat v příštím roce?

  • 3. března 2015

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru