První plně elektrický crossover společnosti Ford: Mustang Mach-E

Značka Ford zatím spoléhá především na automobily s pohonem na fosilní paliva. Nyní ale pro rok 2021 představila novinku, plně elektrický vůz Mustang Mach-E. Jelikož i konkurenční značky, jako je Toyota nebo Volkswagen přecházejí pomalu na výrobu vozidel na elektropohon a některé typy již mají v prodeji, přizpůsobuje i Ford svou nabídku.

  • 17. února 2021
bulb

První plně elektrický crossover společnosti Ford: Mustang Mach-E

main-article
bulb
main-article

Závody elektrických pick-upů: Dodá ho na trh jako první Tesla, Ford, či někdo úplně jiný?

Kyberpunkový pick-up od Tesly slibuje Elon Musk odhalit už hodně dlouho. Vypadá to, že se konečně dočkáme letos v listopadu. Jenže než se spustí jeho sériová výroba, potrvá to nejméně několik měsíců, ale pravděpodobněji spíš pár let. Které automobilky šlapou Tesle na paty v závodě o první elektrický pick-up truck na trhu?

  • 11. září 2019
bulb
main-article

Henry Ford: Životopis průkopníka automobilové výroby, který sympatizoval s nacisty

Henry Ford se nesmazatelně zapsal nejen do dějin počátků automobilismu, ale i podnikání. Časopis Forbes jej považuje za nejvlivnějšího byznysmena v historii. „Fordismus“ s sebou přinesl také kulturní a sociální změny a znamenal revoluci v americkém i světovém způsobu života a výroby. Životopis Henryho Forda však zahrnuje i nechvalně známé antisemitské postoje a podporu nacistického Německa.

  • 22. října 2018
bulb
main-article

Špión za volantem: Ve Fordu se řidič převlékl za sedačku kvůli vývoji autonomních aut

Přízraky na silnicích, auta, která na první pohled nikdo neřídí, mohli v srpnu spatřit obyvatelé amerického města Arlington v Severní Virginii. Jenže takové vozy podle zákona do dopravního provozu ještě nesmí. Kdo záhadnou šedou dodávku zkoumal blíže, objevil, že ze středu sedadla čouhají lidské ruce. Automobilka Ford tak testovala reakci okolí na jízdu samořídicího vozu.

  • 30. října 2017

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru