Města a obce dostanou od státu miliony na nákup elektromobilů

Sta tisíce korun mohou získat samosprávní celky od ministerstva životního prostředí na pořízení šetrného vozového parku. Prostředky z dotační výzvy jsou určeny pro obce, kraje a městské části. Nově mohou o dotaci žádat i státní příspěvkové organizace a veřejné výzkumné organizace. Výzva má jedinou podmínku: auto musí být na alternativní pohon.

  • 19. prosince 2018
bulb

Města a obce dostanou od státu miliony na nákup elektromobilů

main-article
bulb
main-article

Ministr Brabec: Přestaňme páchat kolektivní sebevraždu!

Za velmi nebezpečné považuje ministr životního prostředí Richard Brabec nelegální demontáž filtrů pevných částic u aut s dieselovými motory. Do ovzduší se dostávají prudce jedovaté karcinogenní látky. Brabec chce hříšníky tvrdě trestat. Policie začne majitele aut postihovat přímo na místě. Od dubna Česko zároveň přijme revoluční agendu pro elektromobily. Ministr to uvedl na setkání s eurokomisařem pro životní prostředí Karmenem Vellou v rámci tzv. Clean Air Dialog.

  • 14. listopadu 2018
bulb
main-article

Šance pro elektromobily. EU radikálně snížila emise do roku 2030

Evropská komise rozhodla o omezení emisí oxidu uhličitého u osobních aut do roku 2030 o 35 procent, a tím otevřela dveře pro trh s elektromobily. Omezení emisí má vést k urychlení modernizace evropských automobilek, aby neztratily konkurenceschopnost se zbytkem světa. Česká veřejnost tradičně zamilovaná do spalovacích motorů je vůči rozhodnutí komise skeptická. Podle europoslance Luďka Niedermayera je tento krok ale nezbytný.

  • 15. října 2018

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru