Chytrá helma na motorku umí za jízdy telefonovat i pouštět hudbu, ale připlatíte si

Firmy investují do vývoje motorek jako zběsilé. Přibyli asistenti, kteří řadí, brzdí, drží jízdní pruh, hlídají rovnováhu, brání smyku a v podstatě řídí motorku za vás, ale helma zůstávala dlouho nedotčena. Rozhodla se to změnit japonská firma CrossHelmet, která uvedla na trh přilbu X1. Helma vzbudila rozruch mezi milovníky chytrých technologií, ale motorkáře zatím nechává chladnými. Pro zážitek z jízdy ji údajně nepotřebují. Jestli je za jejich odmítnutím jenom vysoká cena, se teprve ukáže.

  • 23. listopadu 2018
bulb

Chytrá helma na motorku umí za jízdy telefonovat i pouštět hudbu, ale připlatíte si

main-article
bulb
main-article

Sto let republiky schované v piktogramech. Nevšední výstavu v Českých centrech ocení příznivci virtuální reality

Když vejdete do výstavní síně, kde nic není, nejspíš odejdete pryč. V Galerii Českých center byste takovou chybu neudělali. V této expozici si nevystačíte jen s očima. K nevšednímu zážitku potřebujete tablet nebo chytrý telefon. Interaktivní výstava CZECH INNOVATION EXPO totiž využívá špičkové technologie, s kterými se ohlíží za stoletou historií naší země. Výstava v Galerii Českých center v Praze potrvá do 4. prosince tohoto roku.

  • 19. listopadu 2018
bulb
main-article

V Číně otevřeli speciální chodník pro lidi s očima přilepenýma k mobilům

Američané jim říkají mobiloví zombíci (smartphone zombies), v Číně se uchytila přezdívka „kmen skloněných hlav“. Při běžné procházce po ulici na ně číhají mnohá nebezpečí (pouliční lampy, díry a hrboly na cestě, ostatní kolemjdoucí, psi na vodítku i motající se děti bez vodítka). Čínské město Si-an proto vyhradilo zvláštní pruh chodníku jen pro mobilové maniaky. Uchytí se podobně jako cyklostezky?

  • 23. července 2018
bulb
main-article

Chytrý průvodce: Díky aplikaci Ping se v dočasném bydlení neztratíte

Stále více lidí při cestování využívá portál Airbnb. Ten turistům umožňuje, aby se místo hotelu ubytovali v bytech či domech obyvatel cílové destinace, a tak si mohli vychutnat autentickou atmosféru. Chytrá aplikace Ping, která je absolventskou prací německého designéra Kristiana Knoblocha, pomůže hostům, aby se v dočasně pronajatých prostorech zorientovali a cítili se takřka jako doma.

  • 12. září 2016
bulb
main-article

Studie Cisco: V roce 2020 bude mít více lidí mobil než elektřinu

Tipnete si, kolik v Indii zaplatíte za nejlevnější smartphone se systémem Android? A dokážete si představit, kam se posune vývoj mobilní komunikace v příštích několika letech? Pokud vás zajímá chytrý telefon za pár korun a chcete znát závěry světové studie Cisco Visual Networking Index, pokračujte ve čtení!

  • 22. března 2016
bulb
main-article

Voňavá revoluce: Ovládejte osvěžovač vzduchu díky mobilní aplikaci

Byt provoněný přesně podle vašich představ? Žádný problém! Startup Pura Scents z Utahu vyvíjí inteligentní osvěžovač vzduchu, který bude možné ovládat chytrým telefonem. Americkým kolegům s realizací projektu pomohou také čeští mobilní vývojáři ze studia STRV.

  • 17. listopadu 2015

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru