Elektromagnetické záření a hodnota SAR. Podívejte se, jak je na tom váš telefon

V současné době jsou elektrická a chytrá zařízení součástí běžného života. Denně používáme mobilní telefony, notebooky a tablety. Všechna tato zařízení ale vyzařují elektromagnetické záření, které je v kontaktu s naším tělem. Určité množství se do tkáně také absorbuje a hlavní otázkou je, zdali to může být škodlivé a jaké mohou být následky.

  • 23. dubna 2021
bulb

Elektromagnetické záření a hodnota SAR. Podívejte se, jak je na tom váš telefon

main-article
bulb
main-article

5G síť v České republice. Kde a na jakých zařízeních může fungovat?

Spojení prostřednictvím mobilního telefonu bere většina z nás jako samozřejmost. O fungování této technologie má ale mnoho uživatelů jen základní znalosti. V civilizovaném světě existuje všudypřítomná mobilní síť, která nám nabízí možnost připojení téměř odkudkoli. Technologie se ale stále zlepšují a mají vyšší nároky, proto se musí mobilní síť přizpůsobovat novinkám. Stejně tak je tomu i v současné situaci, kdy je v České republice zahájen provoz mobilní sítě 5G.

  • 11. prosince 2020
bulb
main-article

Jak komunikovat s dodavatelem při omezení pohybu? Zkuste to online

Přemýšlíte, jak v současné situaci komunikovat se svým dodavatelem energií? Zkuste to online. Je to jednoduché a možná zjistíte, že webové portály a aplikace vám ušetří spoustu času i v budoucnu. Co všechno můžete přes internet vyřídit a jak na to, když si s technikou příliš nerozumíte?

  • 26. března 2020
bulb
main-article

Virtuální realita doma: Jak vybrat vhodné brýle nebo systém?

Virtuální realita je speciální technologie, která vás vmžiku přenese z vašeho domova do digitálního světa. Jak? Oči zakrývá speciální displej a na uších jsou sluchátka, která zprostředkují reálný prostorový zvuk a navíc tlumí vyrušení z okolí. A právě proto, že vaše smysly jsou odříznuty od skutečného světa, vás virtuální realita opravdu pohltí. Zjistěte, jak si ji můžete užít doma i vy.

  • 14. srpna 2019
bulb
main-article

V Číně otevřeli speciální chodník pro lidi s očima přilepenýma k mobilům

Američané jim říkají mobiloví zombíci (smartphone zombies), v Číně se uchytila přezdívka „kmen skloněných hlav“. Při běžné procházce po ulici na ně číhají mnohá nebezpečí (pouliční lampy, díry a hrboly na cestě, ostatní kolemjdoucí, psi na vodítku i motající se děti bez vodítka). Čínské město Si-an proto vyhradilo zvláštní pruh chodníku jen pro mobilové maniaky. Uchytí se podobně jako cyklostezky?

  • 23. července 2018
bulb
main-article

Mobilní telefony brzy přežijí i náraz na beton. Mladý Němec přišel na to, jak je zachránit

Jednou hodil svou bundu i s novým iPhonem v kapse přes zábradlí a mobilní přístroj se ze srážky s tvrdou realitou už nikdy nevzpamatoval. Mladý inženýr Phillip Frenzel se sice smířil s jeho odchodem do křemíkového nebe, ale podobné „trauma“ už víckrát zažít nechtěl, a proto zkoušel vyrobit „airbag“ pro telefony. Pomůže vynález německého koumáka ochránit životy křehkých smartphonů?

  • 9. července 2018

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru