Startup plánuje prodloužit dojezd elektromobilů zapojením přívěsu s baterií

Francouzská firma EP Tender vyvíjí řešení, které promění starší model Renault Zoe s baterií 40 kWh na nejvýkonnější Teslu. Stačí za elektroauto určené hlavně na popojíždění po městě připojit malý vozík s baterkou a rázem sedíte ve voze, jež hravě zvládne i delší road trip bez neustálého čekání u nabíjecí stanice. Má originální nápad na prodloužení dojezdu elektromobillů šanci na úspěch?

  • 20. dubna 2020
bulb

Startup plánuje prodloužit dojezd elektromobilů zapojením přívěsu s baterií

main-article
bulb
main-article

Pro obří droní taxíky staví v Singapuru miniletiště. Mrkněte na 1. zkušební let nad městem

Není to pták, není to letadlo, ani duch Iron Mana, ale velký bílý dron pro přepravu cestujících ve věčně ucpaných velkoměstech. Elektrický letoun Volocopter má za sebou sice už více vzletů, ale první let nad městem se uskutečnil teprve letos v říjnu v Singapuru. Asijská metropole vzdušným taxíkům hodně fandí, a proto zde také vzniká první letiště pro revoluční dopravní drony. Jak VoloPort vypadá?

  • 25. října 2019
bulb
main-article

Startup Lightyear láká na solární auto, které si samo vyrábí elektřinu. V čem je háček?

Střechu a kapotu nového elektromobilu Lightyear One pokrývá 5 m² solárních panelů. Inovátorská automobilka Lightyear svůj první prototyp prezentuje jako auto, které se samo dobíjí ze slunečních paprsků a osvobozuje řidiče od závislosti na infrastruktuře dobíjecích stanic. Jenže stojí pomalu tolik, co běžné elektroauto a fotovoltaika na rodinném domě dohromady.

  • 31. července 2019
bulb
main-article

Krávy jako kyborgové i FitBit pro dobytek: Farmáři se nepomátli, oblíbili si internet krav

Co umí chytrá žárovka či chytrý fitness náramek si jakž takž představí i člověk, který zrovna nehltá zprávy o nejnovějších technologiích. U pojmu chytrá kráva si ale mnoho lidí nejspíš bude klepat na čelo a podezírat zemědělce z toho, že v tom skleníku u políčka nepěstují jen rajčata. To však neznamená, že internet krav brzy nezaplaví pastviny a kravíny stejně jako internet věcí naše domácnosti.

  • 5. září 2018
bulb
main-article

Elektromobil s vůní lesa a karosérií pokrytou solárními panely má přes 7 tisíc objednávek

V čarovném hvozdu se prohánějí jednorožci a vedle na palouku se sluní magické elektroauto s mechovou zahrádkou pod palubní deskou. Jako z říše pohádek působila loni zpráva o chystaném autě z dílny německého Sono Motors, které je vybaveno 330 solárními panely a mechem pro čistění vzduchu. Dnes to vypadá, že elektrická pohádka na 4 kolech se brzy stane skutečností, protože v ní věří již tisíce lidí.

  • 3. září 2018
bulb
main-article

Padající hvězdy na přání: Ohromí Japonci v roce 2020 svět umělým meteorickým deštěm?

Lena Okajimová žila v dětství v málo obydlené části Japonska, odkud se často daly pozorovat padající hvězdy. Jenže když se později přestěhovala do Tokia, kde světelný smog znesnadňuje koukání na noční oblohu, musela se své oblíbené aktivity vzdát. Z hlavního města toho nebylo moc vidět. Proto založila startup ALE, který se specializuje na „vesmírnou zábavu.“ Co chystá pro olympijské hry?

  • 3. srpna 2018

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru