Kdo slyší domácí konverzace nahrané chytrou asistentkou Alexa? Tisíce pracovníků Amazonu

I když české domovy zůstávají trochu stranou, do rodin po celém světě pronikají hlasoví asistenti chytré domácnosti jako Amazon Alexa či Siri od Applu. Po aktivaci spouštěcím slovem, např. Hey Siri, čekají na příkaz uživatele. Jenže občas nahrávají soukromé hovory i bez vyslovení příkazu a někdy se bezdůvodně smějí. Navíc místo umělé inteligence poslouchají uživatele také lidé z masa a kostí.

  • 29. dubna 2019
bulb

Kdo slyší domácí konverzace nahrané chytrou asistentkou Alexa? Tisíce pracovníků Amazonu

main-article
bulb
main-article

Garáže v oblacích: Vybuduje Amazon létající sklady pro své doručovací drony?

V oblacích se vznášejí obří vzducholodě, ke kterým se ze všech stran slétají malé drony, aby se vzápětí vracely na zem obtěžkány balíčky se zbožím, které si lidé právě objednali. Tento velkolepý plán nepochází ze scénáře vědeckofantastického filmu, ale možná se jedná o skutečný záměr Amazonu vedoucí ke zvýšení efektivity činnosti doručovacích dronů.

  • 3. února 2017
bulb
main-article

Chytrý systém Amazon Go dopřeje zákazníkům nákupy bez pokladen a front

„Zákazníky“, kteří z obchodu odcházejí s plnými taškami, aniž by zaplatili, obchodníci příliš rádi nemají. Služba Amazon Go by jejich postoj mohla už od příštího roku změnit. Čím budou obchody Amazon Go výjimečné? Díky využití vyspělých technologií umožní, aby si zákazníci odnesli to, co potřebují, a zároveň se vyhnuli zdlouhavým frontám při placení. Jejich nákup bude monitorovat chytrý systém.

  • 7. prosince 2016

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru