Hyperloop jako cestování budoucnosti. Pomůže šetřit energii

Jakmile se běžné letadlo dostane do požadované a bezpečné výšky, může letět až kolem 850 km/h. Vědci ale již před lety, konkrétně v roce 2013, přišli s návrhem přepravního prostředku, který by dokázal vyvinout rychlost až kolem 1000 km/h. Jestli vás napadá, zda je takové cestování bezpečné, ptáte se, jak přesně funguje, nebo jen nemůžete uvěřit, představujeme vám tzv. Hyperloop.

  • 30. prosince 2020
bulb

Hyperloop jako cestování budoucnosti. Pomůže šetřit energii

main-article
bulb
main-article

Sierra Nevada Corporation. 6 poznatků, které potřebujete vědět o této společnosti

Společnost Sierra Nevada Corporation (SNC) hraje v leteckém průmyslu jedinečnou roli. Její každoroční miliardové příjmy pocházejí z civilních, obchodních i vojenských zakázek. Jedná se však o soukromou společnost, která do vývoje v oblasti kosmonautiky investuje obrovské množství financí. Její začátky přitom byly velmi skromné.

  • 12. srpna 2020
bulb
main-article

Vítejte v Černobylu: Co zažijete na výletu do míst největší jaderné katastrofy?

Trávit romantický víkend v Paříži či Římě není pro každého. Fronty v muzeích, drahé vstupné na památky i posedávání ve stylových kavárnách se po čase omrzí. Kdo touží vyzkoušet trochu jiné dobrodružství, může lákadla evropských metropolí vyměnit za léčivé ticho a brouzdat se polorozbořenými paneláky v zakázané zóně kolem Černobylské jaderné elektrárny. Co vás čeká v perle evropského dark tourismu?

  • 28. května 2018
bulb
main-article

Vzestup a pád atomového města snů: Projděte se s námi ulicemi opuštěné Pripjati

Atomové město snů, kde toužil bydlet každý, tak znali obyvatelé dnešní Ukrajiny Pripjať před rokem 1986, než jeho ulice pokryl radioaktivní prach z nedaleké černobylské elektrárny. Odhalte, proč dnešní symbol jaderné zkázy kdysi lákal mladé rodiny, aby se sem přestěhovaly, a vydejte se na průzkum nyní opuštěných paneláků, kde se zastavil čas. Vítejte v Pripjati, městě duchů.

  • 18. května 2018
bulb
main-article

Při každém letu mi stoupá adrenalin v krvi, říká dronař, který létal s Phantomem v Asii

Programátor Pavel se toulal po Indonésii, Srí Lance i Thajsku s dronem DJI Phantom 3. Drona se nakonec rozhodl zbavit, ale už pokukuje po dalším. Co mu na Phantomovi nevyhovovalo a který model si plánuje pořídit nyní? Kde se na něj kvůli létání s dronem snesl hněv tamějších mnichů? Jaké létající stroje by doporučil začátečníkům? To všechno nám prozradil cestovatel a bloger, jenž si říká Digitramp.

  • 23. dubna 2018
bulb
main-article

Blogeři Loudavým krokem chtějí rychle navštívit Asii, dokud tam moc neomezí létání s drony

S digitálními nomády, Lucií a Lukášem, a jejich dronem DJI Mavic Pro už jsme se podívali do USA, Kanady, Egypta i Ugandy. V posledním díle seriálu o cestování s dronem se zaměříme i na pravidla pro létání s bezpilotními letouny v ČR nebo na to, jaký model DJI drona se hodí na cestu kolem světa na lehko jen s batohem na zádech. Dozvíte se také, proč by se co nejdřív chtěli podívat na Filipíny.

  • 14. března 2018

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru