Expert na létání s drony upozornil na některé nejasnosti nových „droních zákonů“ z EU

Pravidla létání s bezpilotními letouny nejen v ČR se hodně změní od 1. 7. 2020. Drony s hmotností nad 250 gramů bude nezbytné registrovat. To ale neznamená, že všechny drony s nižší hmotností registraci uniknou. U DJI Mavica Mini (249 g) bude registrace vyžadována, u DJI Tello (80 g) bude záležet na české úpravě droních zákonů. Vysvětlil Jakub Karas z Aliance pro bezpilotní letecký průmysl (UAVA).

  • 6. prosince 2019
bulb

Expert na létání s drony upozornil na některé nejasnosti nových „droních zákonů“ z EU

main-article
bulb
main-article

Česko jako supervelmoc vesmírného průmyslu? Této vizi věří české firmy i státní úředníci

Poprvé se na evropské raketě vypuštěné do vesmíru objeví česká vlajka. Bude se vyjímat na raketovém nosiči Vega, jehož část vyvíjela firma SAB Aerospace z Moravy. Česká stopa v Evropské kosmické agentuře ESA začíná být totiž čím dál víc vidět. Na českém kosmickém dni v Brně, který je součástí akce Czech Space Week, zaznělo více důvodů, proč budoucnost lidstva i ČR ve vesmíru vypadá velmi nadějně.

  • 14. listopadu 2019
bulb
main-article

Nový DJI Mavic Mini: roztomilý malý dron, s nímž se pilot v USA vyhne povinné registraci

Každý pilot dronu bude muset od července 2020 svůj létající stroj nejprve registrovat, než ho pustí dovádět do vzduchu. Nová evropská legislativa se týká dronů s váhou nad 250 gramů. DJI Mavic Mini váží 249 gramů. Takže by se zdálo, že jeho majitel s ním může létat téměř hned po rozbalení krabice. Jenže to bude platit jen v USA a některých dalších státech. V EU se registraci nevyhnete. Proč?

  • 1. listopadu 2019

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru