Projekt Bauhaus: Co znamená pro Evropu?

V roce 2019 byla poprvé představena Zelená dohoda pro Evropu, která si klade za cíl, aby se tento kontinent stal prvním klimaticky neutrálním. O rok později byla strategie podložena investičním plánem. Takový projekt si ovšem žádá i různé funkční nástroje a tím nejnovějším z nich se stal právě Nový evropský Bauhaus.

  • 23. února 2021
bulb

Projekt Bauhaus: Co znamená pro Evropu?

main-article
bulb
main-article

Energetičtí šmejdi vylepšili triky. Na co si dát pozor?

Boj o zákazníky na energetickém trhu pokračuje navzdory pandemii. Podomní prodejci teď sice nezvoní na dveře, ale o to více volají. Před jakými praktikami se mít na pozoru a jak se vyhnout vysoké pokutě?

  • 22. února 2021
bulb
main-article

Jak funguje provozovatel přenosové soustavy ČEPS

Firma ČEPS je na poli české energetiky velmi důležitým aktérem. Jedná se totiž o výhradního provozovatele přenosové soustavy. Co vše má ČEPS na starosti? Zjistěte, jak funguje provozovatel české přenosové soustavy.

  • 14. ledna 2021
bulb
main-article

7 faktů, které potřebujete vědět o Energetickém zákonu

Energetický zákon je základní právní předpis, který upravuje odvětví energetiky. V platnosti je již téměř dvacet let, a proto musel projít několika úpravami, jež reagovaly na změnu energetického prostředí. Shrnuli jsme pro vás 7 faktů, které potřebujete vědět o Energetickém zákonu.

  • 26. října 2020
bulb
main-article

Poznejte, jak funguje jaderná elektrárna

Jaderné elektrárny vyrábí v České republice přibližně třetinu elektřiny na dvou místech – v Temelíně a Dukovanech. Jak jaderná elektrárna funguje a proč se jedná o částečně kontroverzní způsob výroby elektřiny?

  • 18. září 2020
bulb
main-article

Aukce na zelenou energii mohou zdražit elektřinu, varují odborníci

Ministerstvo průmyslu by chtělo podporovat obnovitelné zdroje energie. Odborníci před tím ale varují a poukazují, že může dojít ke zvýšení cen elektřiny pro běžné spotřebitele.

  • 22. května 2019

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru