Skutečná cena módy. Kolik energie spotřebuje?

Při výrobě oblečení není spotřebována jen látka, ale používá se i spousta dalších zdrojů. Ve skutečnosti za výrobou stojí litry vody, spousta elektrické energie a lidské práce. Celý proces má také mnoho vedlejších produktů, které ohrožují životní prostředí, od zbytků látek, až po produkci CO2. Nahlédněte na konkrétní hodnoty, které se za výrobou skrývají.

  • 26. března 2021
bulb

Skutečná cena módy. Kolik energie spotřebuje?

main-article
bulb
main-article

Konečně klid! S brýlemi pro digitální detox uvidíte všechno kromě obrazovek

Televizní obrazovky a jiné displeje na nás dnes působí především ve městech snad na každém kroku. Myslíte si, že je ani nevnímáte, ale vaše podvědomí sleduje úplně všechno. Lidská mysl je v současnosti trvale přetěžována nekonečnými podněty. Jak si odpočinout? Speciální brýle přináší řešení. Když si je nasadíte, bude to vypadat, jako že jsou obrazovky vypnuté. Geniální!

  • 31. října 2018
bulb
main-article

Móda budoucnosti, nebo strašidelný nesmysl? Podívejte se robotické šperky a doplňky

Doplňky a šperky by si v budoucnosti mohly žít tak trochu vlastním životem a dostat volnost pohybu. Zapomeňte na statické náhrdelníky nebo připnuté ozdoby. Drobní okrasní roboti se pohybují po oblečení a plní i praktické funkce. Tvůrci ale budou muset trochu překopat jejich design. Některým lidem totiž miniaturní robotičtí brouci plazící se po oděvu nahánějí hrůzu. Co na ně říkáte vy?

  • 11. září 2017

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru