LED žárovky. Které vám ušetří stovky korun ročně?

Pokud přemýšlíte nad způsoby, jak v domácnosti ušetřit za účet za elektřinu, pak je výměna žárovek tím nejjednodušším způsobem. Díky úsporným LED žárovkám vám v peněžence zůstane několik stovek korun ročně a nepotřebujete dělat žádné technologické nebo stavební zásahy.

  • 28. dubna 2023
bulb

LED žárovky. Které vám ušetří stovky korun ročně?

main-article
bulb
main-article

Miniaturní roboti. Do budoucna by mohli pomoci ve zdravotnictví

Bez robotů si dnešní zdravotnictví už skoro nedokážeme představit. Díky technologicky pokročilým přístrojům mají lékaři možnost pečovat o větší množství pacientů a poskytnout jim kvalitnější péči. Přístroje totiž dokážou hlídat zdravotní stav pacientů a vyhodnotit, kdy dochází k ohrožení. Robotika se ale neustále vyvíjí a nyní přichází s novinkou, která by mohla vyřešit i závažnější onemocnění.

  • 22. ledna 2021
bulb
main-article

5 největších blackoutů v dějinách

Krátký výpadek elektřiny zažil každý z nás. Nicméně pokud jste ho nestrávili ve výtahu, pravděpodobně vám v paměti nijak neutkvěl, protože za chvíli všechno fungovalo tak, jak má. Ne vždy je ale průběh blackoutu bez komplikací, zejména když výpadek trvá dlouho nebo zasáhne velké množství lidí. Podívejte se na 5 největších blackoutů v dějinách.

  • 7. října 2020
bulb
main-article

Chytrá domácnost frčí. Poznejte novinky, které možná neznáte

Součástí vaší chytré domácnosti může být spousta věcí, které doma běžně používáte – spotřebiče, termostaty, zásuvky, kotel, meteostanice i alarm. Každý rok do téhle skupiny ale přibývá i celá řada dalších chytrých „pomocníků“.

  • 6. října 2020
bulb
main-article

Elektromobily vpřed. Odborníci z Eindhovenu srážejí kritiku německých automobilek

V minulých letech byly vypracovány a následně zveřejněny studie, které zkoumaly, jaký mají elektromobily vliv na životní prostředí. Paradoxem ovšem bylo, že je financovaly převážně automobilky profitující z výroby běžných automobilů.

  • 1. října 2020
bulb
main-article

Stát udělal vstupem do OKD fatální chybu, varují odborníci. Přijde o 15 miliard

O 15 miliard by měl přijít stát do roku 2035 kvůli vstupu do společnosti OKD a postupnému útlumu. Podle odborníků se mohly peníze investovat do zelených technologií a rekvalifikace horníků.

  • 29. září 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru