4 důvody, proč jsou produkty s měsíční fixací riskantní

Produkty s měsíční fixací mohou přinést oproti dlouhodobější fixaci dočasnou úsporu, je třeba ale být vědom nejrůznějších rizik.

  • 20. července 2023
bulb

4 důvody, proč jsou produkty s měsíční fixací riskantní

main-article
bulb
main-article

Produkty se změnou ceny každý měsíc. Mají smysl?

Od roku 2021 se v České republice výrazně změnil trh s energiemi. Domácnosti tak řeší, jak si zajistit ty nejvýhodnější produkty. Vláda od roku 2023 přistoupila k tzv. zastropování cen energií. Společně s tím také omezila spotové tarify, které vycházejí z denního trhu. Jak na to někteří z dodavatelů zareagovali a jak je možné získat energie za měsíční cenu?

  • 25. května 2023
bulb
main-article

Spotové ceny na trhu: Jaké jsou záludnosti?

Spotový trh s elektřinou má několik výhod, ale i nevýhod. Tou hlavní je transparentnost, tedy možnost ověření cen. Nevýhodou je však jejich proměnlivost oproti klasickým tarifním ceníkům dodavatelů energie. Jak se ve spotových cenách vyznat a jak je získat? Na to vám odpovíme v tomto článku.

  • 12. dubna 2023
bulb
main-article

Dodavatelé pod cenovým stropem. Kolik lze ušetřit?

Cenový strop, který zavedla vláda ve výši 5000 Kč za MWh u elektřiny a 2500 Kč za MWh u plynu, se v současnosti ukazuje jako značně nadsazený. Dodavatelé představují nabídky, kde je cena i výrazněji pod stropem. Domácnost může ušetřit tisíce korun.

  • 9. února 2023
bulb
main-article

Jan Béreš: Ceny elektřiny a plynu padají, domácnosti mohou ušetřit tisíce korun

Ceny elektřiny a plynu klesají pod vládní strop. Domácnostem se otevírá možnost, jak mohou na energiích ušetřit i tisíce korun ročně, uvádí energetický analytik společnosti Ušetřeno.cz Jan Béreš.

  • 26. ledna 2023

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru