Tučnou sankci za černý odběr elektřiny může zmírnit pouze soud

Elektriku máte v malíčku a malý hlásek v hlavě vám našeptává, že když se načerno připojíte do sítě, nikdo si toho nevšimne, protože málokdo se v té spleti drátů vyzná? Radši zkuste ušetřit na platbách za energie jinak, protože finanční sankce při odhalení se mohou vyšplhat i na cenu několika luxusních dovolených v exotice.

  • 17. dubna 2015
bulb

Tučnou sankci za černý odběr elektřiny může zmírnit pouze soud

main-article
bulb
main-article

Aktualita: E.ON zdražuje ceny elektřiny pro domácnosti i podnikatele již od srpna

Druhý největší dodavatel elektřiny u nás se rozhodl připravit pro své zákazníky nemilý letní dárek. Od 25. 8. jim zdraží cenu elektrické energie, přestože změny ceníků energií většinou přicházejí na přelomu roku. Odběratelům produktu Elektřina a StandardPower od E.ONu tedy běží lhůta pro odstoupení od smlouvy z důvodu zvýšení cen. Kolik mají času na změnu dodavatele?

  • 10. srpna 2014
bulb
main-article

Jak řešit spor s dodavatelem? Poradí vám Energetický ombudsman

Ignoruje dodavatel elektřiny vaše stížnosti na špatně vyúčtovanou fakturu? Účtuje si neodůvodněné poplatky nebo vás různými právními kličkami nutí, abyste od něj neodcházeli ke konkurenci? Od února 2014 vás s nástrahami smluvních podmínek při odběru energií pomůže Energetický Ombudsman.

  • 6. března 2014
bulb
main-article

Co ovlivňuje ceny elektřiny na pražské energetické burze PXE?

Elektřina obchodovaná na burzách v České republice i jinde v Evropě padá ke svým historickým minimům. Co může za tento klesající trend a můžeme brzo očekávat změnu situace? Podíváme se, jak to v minulých letech vypadalo na energetické burze v Praze.

  • 27. února 2014
bulb
main-article

Nejedná s vámi dodavatel férově? Poradíme, jak se bránit

Nereaguje dodavatel na vaši reklamaci špatného vyúčtování, stanovuje si příliš krátké lhůty pro vyřízení změny dodavatele nebo na vás činí nátlak, abyste nepřecházeli jinam? Nemusíte si to nechat líbit. Se svými stížnostmi se můžete obrátit na Energetický regulační úřad (ERÚ) nebo na Sdružení ochrany spotřebitele (SOS).

  • 20. února 2014
bulb
main-article

Bohemia Energy spolkne dalšího konkurenta, České energetické centrum

Jeden z největších českých dodavatelů elektřiny a plynu, firma Bohemia Energy odkoupila stoprocentní podíl ve společnosti České Energetické Centrum a.s., (ČEC). S novými zákazníky od ČEC se tak Bohemia Energy může stát jedničkou mezi alternativními dodavateli.

  • 8. prosince 2013

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru